Life & Health

Hier moet je op letten bij het kiezen van een goede zorgverzekering

zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekeraars kunnen elk jaar hun polisvoorwaarden veranderen. Het kan dus zijn dat jouw zorgverzekering dan niet meer aansluit bij jouw wensen. Je kunt dus overwegen om over te stappen, maar hoe doe je dat? En waar moet je op letten? Wij hebben een aantal belangrijke punten opgezocht die jou kunnen helpen bij het vergelijken van je zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken

Je kunt aan jaarlijks het einde van het jaar kiezen voor een andere zorgverzekeraar. Dit kun je doen omdat jouw wensen qua zorg zijn veranderd, maar ook omdat je niet meer tevreden bent over je huidige verzekeraar. Als je over wilt stappen dan is het verstandig om je huidige zorgverzekering te vergelijken met andere verzekeringen. Het kan namelijk zijn dat andere aanbieders beter aansluiten op jouw wensen.

Je kunt er ook voor kiezen om bij je huidige zorgverzekeraar te blijven en je polis aan te passen, indien mogelijk. Als je over wilt stappen dan kun je dat doen tot uiterlijk 31 december. Jouw huidige zorgverzekering wordt dan door de nieuwe verzekeraar opgezegd. Voordat je besluit om over te stappen moet je eerst in kaart brengen welke zorg je nodig denkt te hebben. Op basis van deze wensen zoek jij jouw nieuwe zorgverzekeraar.

zorgverzekering overstappen

Aanpassen of overstappen

Nu je weet welke zorg je nodig hebt kun je op zoek gaan naar een nieuwe zorgverzekeraar. Het is wel fijn om te weten welke zorgverleners samenwerken met jouw zorgverzekeraar, dat scheelt een hoop gedoe. Ook het bepalen van je eigen risico is verstandig voordat je een verzekering afsluit. Het is over het algemeen zo dat jouw maandelijkse premie wordt verlaagt bij een hogere eigen risico. Als je gezond leeft geven sommige verzekeraars ook korting.

In 2023 is het wettelijk vastgestelde eigen risico €385 euro. Als je vrijwillig kiest voor een hogere eigen risico dan worden je maandlasten bij de verzekeraar dus vaak lager. Als je toch bezig bent met het vergelijken van zorgverzekeringen dan kan het geen kwaad als je ook de reviews van klanten checkt. Een goede service is minstens zo belangrijk. Er zijn veel aanbieders, dus neem er rustig de tijd voor, als je bijvoorbeeld aan het uitrusten bent na het sporten.

zorgverzekering zoeken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!