Entertainment

Nederlander gaat viraal in Duitsland met nummer 1 zomerhit

zomerhit-duitsland-joost-klein
Foto: Instagram @joostklein

Duitsland heeft een opmerkelijke nieuwe zomerhit te pakken met het nummer “Friesenjung” van de Nederlandse artiest Joost Klein en de in Berlijn gevestigde rapper Ski Aggu. De Duitse cabaretier en acteur Otto Waalkes maakt het olijke trio compleet. Jongeren in Duitsland zijn helemaal gek van het aanstekelijke nummer en zo gaat het viraal via TikTok.

Ontstaan van een zomerhit

De oudere generatie zal een herkenbare tune horen wanneer zij “Friesenjung” voor het eerst zullen horen. Dat kan kloppen, want de hit is een bewerking op het nummer “Englishman in New York” van Sting. Joost is geboren getogen in Friesland en zingt over zijn geboorteplaats in het nummer.

De hit is ontstaan toen Joost Klein en Sski Aggu vorig jaar samen optraden in het voorprogramma van de Amerikaanse rapper Yung Gravy in Berlijn. De samenwerking beviel van beide kanten en uiteindelijk creëerden zij samen deze mega hit. Tegen NOS Stories zegt Joost Klein verbaasd: “Het is een gekke ervaring. Ik weet niet wat er gaande is. Ik heb nu shows in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.”

Dé zomerhit van het jaar

“Friesenjung” staat al een hele maand lang boven aan de charts in Duitsland, terwijl het nummer hier niet eens in de top 40 staat. Op Spotify heeft het nummer inmiddels al meer dan 43 miljoen (!) streams te pakken en de teller blijft maar oplopen. Binnen één week had het nummer zelfs al 5 miljoen streams te pakken. Ook op YouTube gaat het nummer hard, waar het inmiddels al de 6,5 miljoen views gepasseerd is.

Nederland heeft geen idee wat er in Duitsland allemaal met de Nederlander gebeurd. Hij heeft de harten veroverd van de Duitse muziekliefhebbers. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en dat in combinatie met een verwijzing naar een nostalgische hit en verschillende hedendaagse rap stijlen maakt het een succes. Zijn agenda zit volgeboekt en hij toert met zijn live optredens momenteel door heel Europa.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joost Klein (@joostklein)

Joost Klein naar Eurovisie Songfestival

Waar veel grote artiesten vaak bang zijn om af te gaan op het grote internationale podium, spreekt Klein zich openlijk uit over zijn ambities. Hij wil naar het Eurovisie Songfestival. “Dit is oprecht een van mijn doelen sinds ik jong was. Eurovisie zit in mijn hart, mijn nieren en mijn DNA. Ik maak Songfestivalmuziek, en dat is geen grap!”. Zijn vastberadenheid om zijn unieke stijl naar het internationale podium te brengen is bewonderenswaardig en toont zijn toewijding aan zijn vak.

Terwijl de zomer voortduurt, zullen de aanstekelijke beats van “Friesenjung” ongetwijfeld te horen zijn op strandfeesten, autoreizen en achtertuinbarbecues in heel Duitsland en wellicht binnenkort ook hier. Dus zet het volume hoger, omarm de zomerse vibes en laat “Friesenjung” van Joost Klein en Ski Aggu de soundtrack zijn van jouw onvergetelijke zomeravonturen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!