Vier Wereld Whiskydag met deze 3 rijke whiskycocktails
-
Hidde de Visser
- •
- Food & Drinks
- •
- •

Wereld Whiskydag is de perfecte gelegenheid om je innerlijke whiskyliefhebber te omarmen en te vieren wat dit vloeibare goud te bieden heeft. Whisky’s van over de hele wereld worden op deze dag in het zonnetje gezet. Geniet van de rijke smaken, het karakter en de ambachtelijke kunst die achter elke druppel whisky schuilgaat. Laat je smaakpapillen dansen!
Wereld Whiskydag
Elke derde zaterdag van mei vindt deze dag plaats, en laten we eerlijk zijn – het is gewoon hemels. Dit jaar wordt het gouden vloeibare goedje extra gevierd op 20 mei. En wat is een betere manier om Wereld Whiskydag te vieren dan met een verdomd lekkere whiskycocktail?! Heb jij even geluk dat we vandaag drie recepten van 3 geweldige bars uitlichten:
Summer Julep van INNSiDE by Meliá, Amsterdam
- 50 ml Dewar’s Blended Scotch Whisky
- 10 ml St‑Germain
- 15 ml muntsiroop
- 15 ml verse citroensap
- Takje munt ter garnering
- IJs
Bereiding: doe alle ingrediënten behalve de munt in een highball-glas en roer tot alles goed is gemengd. Garneer met een takje munt.
Witchy Sour van The Lemonman, Amsterdam
- 40 ml Dewar’s Blended Scotch Whisky
- 10 ml Strega
- 10 ml Likor 43
- 10 ml citroenzuur
- 20 ml verse sinaasappelsap
- 20 ml aquafaba
- 7,5 ml popcornsiroop
- 1 dash Angosturabitters
- Citroenblad ter garnering
- IJsBereiding: doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en shake tot alles ijskoud is. Strain, shake nogmaals zonder ijs en schenk uit in een tumblerglas. Garneer met citroenblad.
Captain’s Cure van Ultramarijn, Den Haag
- 40 ml Johnnie Walker Black Label
- 10 ml Talisker Storm
- 10 ml bietensap
- 15 ml verse citroensap
- 15 ml gemberrozemarijnsiroop
- Takje rozemarijn ter garnering
- IJs
Bereiding: doe alle ingrediënten behalve de rozemarijn in een shaker met ijs en shake tot alles ijskoud is. Strain in een laag, breed glas en garneer met een takje rozemarijn.