Money & Career

Warren Buffett verdient miljarden met deze slimme investeringsstrategie

Warren Buffett investeringsstrategie

Er is maar één koning van investeren, en dat is Warren Buffett. Buffett heeft inmiddels een vermogen opgebouwd van meer dan 100 miljard euro, en dat allemaal via investeren. Veel mensen zullen denken dat Warren hele ingewikkelde strategieën gebruikt om aan al dit geld te komen. De realiteit is echter dat meneer Buffett vasthoudt aan 1 simpel principe. Maar wat is deze simpele investeringsstrategie die Warren Buffett zo rijk heeft gemaakt?

Warren Buffett en zijn dollar-cost averaging strategie

Warren leeft inmiddels al negen decennia op onze aarde. In zijn tijd als investeerder heeft hij meerdere strategieën gebruikt om geld te verdienen. Hij blijft echter altijd terugkomen op één belangrijke strategie, en dat is dollar-cost averaging, ook wel “DCA” genoemd.

De strategie is heel simpel. In plaats van één grote investering maken, verspreid je je investeringen over een langere periode. In plaats van in één keer 1200 euro te investeren, is het volgens Warren Buffett beter om deze investering te spreiden. Zo is het volgens hem beter om 12 maanden lang 100 euro in te leggen, in plaats van in één keer het gehele bedrag.

Dit is waarom de DCA-strategie zo goed werkt

Het is onwijs lastig om het juiste moment te bepalen waarop je moet investeren. Aangezien verschillende markten heel volatiel zijn, schommelen de prijzen heel erg. De kans dat je een aandeel, crypto of bijvoorbeeld sneakers koopt, en de prijs de volgende maand lager is, is redelijk groot. Om het risico te verspreiden dat je op het verkeerde moment in een investering stapt, is het beter om je investering over een langere periode uit te smeren. Op deze manier is het risico dat je op het verkeerde moment inkoopt veel lager.

Warren Buffett raadt dus aan om bijvoorbeeld elke maand een kleiner bedrag in te leggen om zo de risico van een slechte investering kleiner te maken. Met het verkopen van je investering werkt het op dezelfde manier; verkoop je investering in delen, in plaats van in één keer. Ondanks dat het vermogen van Warren Buffett inhalen met deze strategie lastig zal zijn, kan dit je toch helpen om een extra centje te verdienen over de jaren heen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!