Life & Health

Dit vinden vrouwen van mannen met borsthaar

Dit vinden vrouwen van mannen met borsthaar

Borsthaar bij mannen is ongetwijfeld een puntje dat tijdens een high-tea of een middagje wijnen door vrouwen wordt behandeld. De ene man heeft een compleet struikgewas op zijn torso, de andere man heeft een borst waar geen haartje op te vinden is. Wat vinden vrouwen nou eigenlijk aantrekkelijk? Wel of geen borsthaar? Gelukkig zijn er onderzoekers die zich over deze vraag hebben gebogen, en de resultaten zijn verrassend.

Australisch onderzoek

Het Australische onderzoeksbureau ResearchGate heeft onderzoek gedaan naar de mening van vrouwen over borsthaar bij mannen. Laten we vooropstellen dat de trend in een tijdsgeest ook te maken heeft met de mening van vrouwen over dit onderwerp, want in de jaren ‘80 van de vorige eeuw werd lichaamshaar als per definitie als aantrekkelijk beschouwd. Dit onderzoek werd recent uitgevoerd door middel van een enquête op internet, waarin vrouwen naar hun mening werd gevraagd.

Er werden in deze enquête foto’s van verschillende mannen getoond. De ene man had geen lichaamshaar, de andere man een beetje, en zo verder tot er een foto verscheen van een man die een vacht lijkt te hebben. Vrouwen konden aanklikken wat ze het meest aantrekkelijk vonden. Wat bleek? De man met een klein beetje beharing werd als meest aantrekkelijk beschouwd. Een tattoo met de naam van je ex-lover wordt overigens ook niet gewaardeerd.

borsthaar mannen

Dit vinden vrouwen echt van borsthaar bij mannen

Vrouwen vinden de verzorging van een beetje borsthaar topprioriteit. Daarna vinden vrouwen geen haar aantrekkelijk, en op de laatste plaats komt de man met een complete vacht op zijn borst. Die worden namelijk als het meest agressief en dominant beschouwd. Mannen met een klein beetje haar op de borst maken dus het meeste kans bij het vrouwelijk geslacht. Zij vinden een beetje borsthaar een teken van mannelijkheid, dus voor een goede flirt kom je met een beetje borsthaar in het zwembad of de sauna een heel end.

Dit Australische onderzoek zegt dus een hoop. Maar om nog even de tepels op de i te zetten kunnen we deze uitslag bevestigen door een discussie op de vrouwenblog SheKnows. In deze blog geven vrouwen hun ongezouten mening over borsthaar bij mannen. Ook hier geven de dames te kennen dat ze een beetje borsthaar aantrekkelijk vinden, gevolgd door geen haar, en dat een complete vacht op de borst als het meest onaantrekkelijk wordt beschouwd.

borsthaar onderzoek

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!