Life & Health

9 sociale tips voor betere vriendschappen en meer vrienden

vriendschappen

Vriendschappen zijn goud waard. Goede vrienden zijn er in goede tijden en in slechte tijden, waardoor je betekenis aan hun leven geeft, en vice versa. Net zoals elke andere relatie is het belangrijk dat je tijd en moeite investeert in een vriendschap, je hoort de relatie te onderhouden. Een goede vriend (of vrienden) versterken het levensgeluk. We hebben tips opgezocht waarmee je jouw vriendschappen kunt versterken, want tenslotte willen we allemaal liefde geven en krijgen.

Verbeter je vriendschappen voor hechtere banden en meer vrienden

Het is belangrijk dat je een vriendschap aandacht geeft. We zijn uiteraard allemaal druk met ons werk, gezin, hobby’s, etc, maar we moeten ook tijd vrijmaken om quality-time met vrienden door te brengen. Door vriendschappen zal je veerkrachtiger en gelukkiger worden, dat geldt voor elke gezonde relatie. Jij kunt een steentje bijdragen aan een vriend die door een moeilijke tijd gaat, zoals een relatiebreuk.

Maar ook steun en troost bieden en krijgen in andere situaties zijn essentieel, net zoals het vieren van leuke en gelukkige gebeurtenissen. Een lege zaal op je trouwdag of ander feestje is namelijk ook maar saai. Wat je geeft krijg je terug, althans, zo hoort het vanzelf te gaan bij een goede vriendschap. We hebben hieronder een aantal tips gedeeld waarmee jij jouw vriendschappen kunt versterken en verbeteren.

vriendschappen onderhouden

1. Geef af en toe een oprecht compliment

Het is helemaal niet erg om te benadrukken dat iemand er goed uitziet, of een bepaalde prestatie heeft geleverd waarvoor diegene moeite heeft moeten doen. Een vriend (of vriendin) kan een complimentje zeker waarderen, ook al kunnen sommigen van hen ze moeilijk ontvangen.

2. Wees betrouwbaar

Als je wil dat een vriendschap werkt dan moet je een betrouwbaar persoon zijn. Kom je afspraken na, en verzin geen excuses. In elke relatie met een ander persoon staat betrouwbaarheid op de eerste plek, want je hebt niets aan een persoon die niet te vertrouwen is.

vriendschappen vertrouwen

3. Maak samen herinneringen

Erg belangrijk. Dit bedoelen we dus met quality-time. Het maakt niet uit wat jullie gaan doen, als jullie het maar samen doen. Lekker de kroeg in, of een whisky tour door Schotland, of simpelweg even bijpraten in een plaatselijk koffietentje, investeer tijd in elkaar en maak herinneringen.

4. Wens het beste voor ze

Als een vriend de loterij wint, of een promotie krijgt van zijn of haar werkgever, dan moet je blij voor ze zijn. Als je jaloerse gevoelens ontwikkelt bij het horen van dat nieuws, dan moet je jezelf afvragen of je die vriend ook echt als vriend ziet.

vrienden loterij

5. Communiceer pro-actiever

In elke relatie is communicatie belangrijk, dus ook in het geval van de relatie met je vrienden. Ruzies en meningsverschillen zullen er zeker komen in de jaren dat jullie vrienden zijn, maar zorg ervoor dat die ruzies altijd worden uitgepraat. Er zijn grenzen uiteraard, maar we hebben het in dit geval over zaken die het verbreken van een vriendschap niet waard zijn.

6. Laat wat van je horen

Je hoeft niet dag en nacht contact te houden. Echte vrienden weten dat het goed zit, en dat iedereen druk is met zijn of haar leven. Maar het is wel belangrijk om af en toe wat van je te laten horen. Een simpel berichtje of telefoontje kan al genoeg zijn.

vrienden contact

7. Accepteer elkaar

Iedereen heeft een eigen karakter en eigenaardigheden. Echte vrienden accepteren dat, en daardoor versterkt een vriendschap naarmate de jaren verstrijken. Accepteer een persoon zoals hij of zij is, en je zal dat respect zeker terugkrijgen.

8. Zie vrienden als een toevoeging

Als je vriendschap als een plicht gaat zien dan zit er iets goed fout. Als je een vriendschap wil verbeteren dan moet je dat als een positieve toevoeging in je leven zien, anders kun je er beter geen tijd in steken. Vrienden zijn een bron van geluk, zo simpel is het.

9. Wees tolerant

Het is prima om meerdere vrienden te hebben, of onderdeel te zijn van meerdere vriendengroepen. Hoe meer vrienden, hoe beter. Stel jezelf dus tolerant op als een van je vrienden op stap gaat met andere vrienden. Claimgedrag en jaloezie zijn funest voor vriendschappen.

vrienden acceptatie

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!