Life & Health

Zo vaak verschonen alleenstaande mannen hun bed

verschonen

Dat mannen het soms niet zo nauw nemen met (persoonlijke) hygiëne weten we. Vooral studenten hebben de onsmakelijke reputatie dat ze leven in een vuilnisbelt van lege verpakkingen, halfvolle zure melk, en volle condooms. Het zal dus niemand verbazen dat alleenstaande mannen hun bed niet vaak verschonen. Maar hoe vaak doen ze dat wel? Lees de huiveringwekkende resultaten in dit artikel.

Het vieze bed van de alleenstaande man

Wij willen uiteraard niet alle mannen over dezelfde kam met luizen scheren, dus hebben we gezocht naar een gemiddelde uitkomst van verschillende enquêtes en onderzoeken naar de hygiënische gewoontes van (alleenstaande) mannen. Uit deze onderzoeken kwam naar voren dat alleenstaande mannen tussen de 18 en 24 jaar als de grootste viezeriken naar voren kwamen.

Maar liefst 45% van de mannen in deze leeftijdscategorie wast z’n lakens slechts één keer per drie á vier maanden. Zelfs als ze zwetend na een stomende onenightstand verschillende lichaamssappen rijkelijk in hun bed hebben laten vloeien, denken ze er niet aan om de dag erop de lakens te verschonen. Dit resulteert in een jeukend bedje waarin bedwantsen, bacteriën en andere microscopische gasten welig op tieren.

verschonen bed

Het nut van je bed verschonen

Als je even beseft hoeveel zweet, huidcellen, en huisstofmijten in je lakens trekken, dan kun je niet anders concluderen dan dat het simpelweg noodzakelijk is om je bed minstens een keer per week te verschonen. De gemakzucht wint het echter vaak van de noodzaak, dus in het geval van alleenstaande mannen is het bed vaak krokanter dan de Big Mac dat ze eten tijdens het ontbijt.

Ook het hoofdkussen is een broedplaats van ziektekiemen. Dokter Arthur Tucker onderzocht honderden kussens, en kwam tot de schrikbarende conclusie dat er verschillende soorten bacteriën leefden die infecties aan de luchtwegen, urineleiders en andere ziektes kunnen veroorzaken. We hebben zijn filmpje hieronder geplaatst. Leer ervan, en daarna snel je lakens verschonen, hup!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!