Money & Career

Het leven en vermogen van SpongeBob Squarepants-bedenker Stephen Hillenburg

SpongeBob Squarepants bedenker Stephen Hillenburg
Foto: Wikipedia

‘Hij woont in een ananas, diep in de zee’. Zo begint de Nederlandse intro van tekenfilm SpongeBob SquarePants. Deze cartoon is echter al sinds 1999 een wereldwijde hit. De geestelijke vader van SpongeBob was Stephen Hillenburg, een leraar mariene biologie met een passie voor animatie. De serie brengt nog steeds veel geld in het laatje, maar helaas maakt Hillenburg dit niet meer mee. Wij namen een duik in zijn leven en opgebouwde vermogen met SpongeBob Squarepants.

Het leven van Stephen Hillenburg

De Amerikaanse Stephen Hillenburg leed aan de dodelijke ziekte ALS, waaraan hij in 2018 overleed. Hij heeft in de bijna twee decennia voor zijn dood een enorm succes weten te maken van SpongeBob en zijn vrienden, die onder water in het dorpje Bikinibroek leven. Stephen bedacht SpongeBob tijdens zijn werk als leraar maritieme biologie, om zijn lessen te ondersteunen. Een andere passie van de leraar was animatie, een hobby waar hij uiteindelijk schatrijk mee zou worden.

Hij solliciteerde in 1999 bij Nickelodeon met een aquarium en zijn bedachte karakters. Nadat hij de eerste reeks afleveringen had geschreven kwamen ze in mei 1999 op de Amerikaanse televisie, waarna SpongeBob als snel de wereld zou veroveren. In de decennia die volgden groeide de serie uit tot gigantische proporties, er kwam een film, en in elke speelgoedwinkel zijn de poppetjes van SpongeBob te koop.

Het vermogen van Stephen Hillenburg: bedenker van SpongeBob Squarepants

Het grote succes van SpongeBob Squarepants maakte van de vrolijke leraar een schatrijke man. Helaas is gezondheid niet te koop, wat resulteerde in een erfenis van maar liefst 120 miljoen dollar. Na zijn dood in 2018 groeide de populariteit van de cartoon alleen maar harder, op het moment van schrijven is het SpongeBob-universum 14,8 miljard dollar waard.

De serie is eigendom van televisiezender Nickelodeon, die ook de rechten op de afbeeldingen van SpongeBob en de andere karakters beheert. Naast wereldwijd verkrijgbare merchandise heeft de zender ook een themapark in Florida, Amerika. In dit pretpark is een gedeelte compleet gewijd aan SpongeBob Squarepants. Zijn persoonlijke vermogen, en een schat aan memes, heeft Stephen Hillenburg aan nagelaten aan zijn gezin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SpongeBob SquarePants (@spongebob)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!