Money & Career

Dit vermogen heeft Olympiër Kjeld Nuis bij elkaar geschaatst

vermogen kjeld nuis

Kjeld Nuis (33) heeft in zijn carrière al vele records verbroken op de schaatsbaan, waaronder snelste schaatser ter wereld. Ook heeft hij meerdere gouden medailles op de Olympische Winterspelen gewonnen. Een extreem succesvolle carrière dus. Maar wat heeft dit hem opgeleverd aan vermogen?

Kjeld Nuis succesvol topschaatser

In 2018, het jaar dat hij tijdens de spelen in Zuid-Korea twee gouden medailles won, werd de in Leiden geboren sportman verkozen tot ‘Sportman van het Jaar’. Maar dat zijn lang niet de enige prijzen die hij heeft gewonnen over de jaren. Kjeld Nuis is een echte goudhaan voor de schaatssport. In 2022 wist hij het nog voor elkaar te krijgen om de titel “snelste man op het ijs” op zijn naam te zetten. In Noorwegen wist hij een snelheid van maar liefst 103 km/u te behalen op zijn schaatsen. Met wie hij de strijd aan ging? Zichzelf.

Het vorige record stond namelijk op zijn eigen naam, met 92 km/h. Maar tijdens de spelen in China was hij ook heer en meester op het ijs, met één gouden medaille in Peking en Pyeongchang twee. In totaal heeft de talentvolle schaatser vier keer goud, vijf keer zilver en drie keer brons gewonnen tijdens verschillende WK Sprints.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis)

Werkzaamheden naast het schaatsen

Inmiddels loopt Nuis met zijn 33-jaar tegen het einde van zijn schaatsloopbaan aan. Toch lijkt het erop alsof hij nog niet van plan is om te stoppen. Op 4 maart was hij nog te zien op de schaatsbaan Thialf. Dit was overigens een thuiswedstrijd voor hem, aangezien zijn villa (€ 500.000,-) zich op loopafstand bevindt.

Dat geldt ook voor Jutta Leerdam, die ook woonachtig is vlakbij het stadium. Tegenwoordig is de Leidenaar ook steeds vaker te zien op televisie en in reclames. Zo is hij onder andere te zien in reclames van een bekende bouwmarkt, en is hij ambassadeur van automerk Toyota.

Vermogen Kjeld Nuis

Al zijn successen en werkzaamheden hebben hem een behoorlijke portemonnee opgeleverd. Uit cijfers van zijn bedrijf, Kjeld Nuis B.V., blijkt dat hij een vermogen heeft van € 1,5 miljoen. In 2019 was dit bedrag nog € 754.000.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!