Money & Career

Dit is het verbazingwekkende vermogen van YouTuber Gio Latooy

vermogen Gio Latooy

Vloggers zijn de rocksterren van nu. Ze bereiken miljoenen mensen, en daar kan een hoop geld mee worden verdiend. Een voorbeeld van een zeer succesvolle vlogger is Giovanni Latooy, simpelweg Gio genoemd op social media. Hij verdient bakken met geld met zijn vlogs, merchandise, en sponsor deals. Maar hoe rijk is Gio eigenlijk? Wij hebben zijn inkomen en vermogen opgezocht.

Een ster op social media

Gio Latooy begon zijn carrière als vlogger in 2012, toen uploadde hij zijn eerste YouTube-video, waarin hij een spel speelde. Hij kreeg vele abonnees op zijn kanaal GamePlayWorldXL, maar hij werd pas echt populair toen hij in 2015 het kanaal veranderde in een lifestyle-kanaal dat Gio werd gedoopt. Hij werd daarna immens populair en bereikte in 2018 een miljoen abonnees.

De populariteit van Gio Latooy is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, ondanks het feit dat hij een relatie kreeg met de toen veel jongere Jade Anna. Er was veel publieke kritiek vanwege het hoge leeftijdsverschil. De twee zijn inmiddels uit elkaar, maar de vlogger zette niet bij de pakken neer, en kocht uit liefdesverdriet een Porsche. Het is dus duidelijk dat de vlogger een dikke bankrekening heeft.

Vermogen Gio Latooy

Gio kocht niet lang ervoor een appartement in Rotterdam voor bijna 7 miljoen euro. Vanuit dit appartement heeft hij de ruimte om zijn dagelijkse vlogs op te nemen. Deze vlogs leveren nogal wat geld op, want aan de hand van het aantal views op zijn video’s kunnen we inschatten dat hij er maandelijks tussen de 15.000 en 20.000 euro mee binnen weet te harken. Het blijft een ruwe schatting, want de inkomsten van YouTubers kunnen maandelijks nogal fluctueren.

Daarnaast verdient hij geld aan merchandise en sponsordeals, maar het meeste geld verdient de vlogger met YouTube. We kunnen geen vast bedrag noemen, maar zeker is dat hij miljonair is. Als we kijken naar zijn huis, exclusieve auto’s, en dure reizen, dan kunnen we vaststellen dat Gio er warmpjes bij zit. Op het moment van schrijven heeft hij 1,36 miljoen abonnees op YouTube, en die doen de kassa rinkelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gio Latooy (@gio)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gio Latooy (@gio)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gio Latooy (@gio)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!