Money & Career

Het astronomische vermogen van SpaceX oprichter Elon Musk

vermogen elon musk

Degene die nog nooit van Elon Musk heeft gehoord heeft de afgelopen jaren waarschijnlijk onder een steen op Mars gelegen, en zelfs daar is de multimiljardair een beroemdheid. De schatrijke ondernemer vergaarde zijn geld op ingenieuze wijze, en was jarenlang de rijkste man ter wereld. Wij hebben het vermogen van deze excentrieke superondernemer opgezocht.

Rijkste man ter wereld

Hij staat op het moment van schrijven op de tweede plek van de rijkste mannen ter wereld, maar het zal niemand verbazen als hij deze achterstand binnen afzienbare tijd weer weet in te halen. Op dit moment staat Bernard Arnault aan de top, hij is de oprichter en CEO van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), ‘s werelds grootste maker van luxegoederen. Elon Musk is de oprichter van Paypal, SpaceX, automerk Tesla, en sinds kort eigenaar van social media-platform Twitter.

Het succesverhaal van Elon Musk begon al in zijn jeugd. Volgens website MyiQio heeft Musk een IQ van 155 en wordt hij in een adem genoemd met genieën als Albert Einstein, die een IQ van 160 had. De Tesla-baas leerde zichzelf op zijn 10de programmeren, ontwikkelde betaalsite Paypal, en verkocht het bedrijf, om vervolgens Tesla en SpaceX op te richten. Elon Musk is rijk geworden door te investeren, grote risico’s te durven nemen en daarmee zijn dromen na te jagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @ceoelonmusk4

Het vermogen van Elon Musk

Het vermogen van Elon Musk is te vinden in de Bloomberg Billionaires Index, deze website is het meest accuraat, en wordt dagelijks bijgewerkt. Zoals we hierboven al hebben vermeld is Bernard Arnault op het moment van schrijven de rijkste persoon op aarde (208 miljard dollar), Elon Musk staat op de tweede plaats met 162 miljard dollar. Hij verloor vorig jaar nog een wereldrecord aan miljarden. De derde plek wordt gevuld door Jeff Bezos, de oprichter en eigenaar van Amazon.

Bezos wordt op zijn hielen gezeten door Bill Gates, de Microsoft oprichter beschikt over 124 miljard dollar. De reden dat Elon Musk niet meer bovenaan de lijst staat heeft te maken met het feit dat hij Twitter heeft gekocht, maar dat wil niet zeggen dat hij op een houtje hoeft te bijten. Musk heeft in het verleden vaker gedurfde investeringen gedaan, en werd daarmee de rijkste man op aarde. Dus wie weet staat hij volgend jaar weer bovenaan de ladder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elonmusk (@elonmusk)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!