Money & Career

Met dit astronomische vermogen is Charlene de Carvalho-Heineken de rijkste Nederlander

Met dit astronomische vermogen is Charlene de Carvalho Heineken de rijkste Nederlander
Foto: Persbeeld Heineken

Charlene de Carvalho-Heineken is de rijkste persoon van Nederland, dat is al jaren geen geheim. Ook dit jaar staat ze voor de zoveelste keer op rij onaantastbaar op plaats 1 van de Quote 500. Hoe staat het ervoor met haar vermogen in 2022? We zochten het uit.

De jonge jaren Charlene de Carvalho-Heineken

Charlene is nu 68 jaar en werd in Amsterdam geboren, op 30 juni 1954. Ze is de dochter van de legendarische biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken en de in Amerika geboren Lucille Cummings, telg uit een familie van bourbon distilleerders. Charlene studeerde rechten in Leiden maakte in 1988 haar in entree in het bestuur van het familiebedrijf.

Vader Freddy Heineken overleed in 2002. Charlene erfde zijn aandelen ter waarde van € 3,7 miljard, waardoor ze in één klap grootaandeelhouder van Heineken én een van de rijkste vrouwen van Nederland werd.

Vermogen Charlene de Carvalho-Heineken
Foto: Persbeeld Heineken

Afgeschermd privéleven

Freddy Heineken was een flamboyant persoon die de media niet schuwde, zijn dochter is daarin zijn tegenpool. Ze geeft zelden interviews en houdt haar haar privéleven buiten de schijnwerpers. Dat kan natuurlijk een reactie zijn op de geruchtmakende ontvoering van haar vader in 1983.

Charlene woont met haar man in Londen. Ze hebben samen vijf kinderen. Haar echtgenoot is Michel Rey de Carvalho (1944), een Brit van Braziliaanse afkomst. Sinds 2015 is hij uitvoerend bestuurder van de Heineken Holding. Van de kinderen is Alexander Alfred Charles de Carvalho de bekendste. Hij is sinds 2013 niet-uitvoerend lid van de raad van beheer van de Heineken-holding. Van de andere vier kinderen van het steenrijke echtpaar is vrijwel niets bekend.

Wat is het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken in 2022?

Volgens de laatste editie van de Quote 500 die onlangs uitkwam is het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken in 2022 zo’n  €12,8 miljard euro. Ze voert met haar vermogen al jaren lijst met rijkste Nederlanders  jaren aan. Het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken was in 2002 al €3,7 miljard. In 2020 was het uitgegroeid tot €12,1 miljard euro en nu is het dus  €12,8 miljard euro.

Het lijkt er niet in te zitten dat ze snel wordt ingehaald: de nummer twee op de lijst, Ralph Sonnenberg komt niet eens tot de helft van het Heineken-vermogen: Sonnenberg is goed voor €6,2 miljard euro. Hoe indrukwekkend het vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken ook is, ze is nog ver verwijderd van een plek in de top 5 rijkste vrouwen ter wereld.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!