Money & Career

Arnold Schwarzenegger’s vermogen: het ongeloflijke fortuin van de actieheld

vermogen-arnold-schwarzenegger
Foto: Instagram @schwarzenegger)

Er zijn maar weinig mensen die op zoveel verschillende vlakken zo succesvol zijn geworden als Arnold Schwarzenegger. Zelfs op een respectabele leeftijd verschijnt de koning van het bodybuilden nog regelmatig in een film of documentaire. Zo lanceerde ‘Arnold’, een driedelige docuserie over zijn leven, onlangs nog op Netflix. Hier heeft hij natuurlijk aardig aan verdiend. Dus, wat is het eigenlijk het vermogen van Arnold Schwarzenegger?

De verovering van Hollywood

Schwarzenegger, geboren in Oostenrijk, arriveerde in 1968 in Amerika. Hoewel hij natuurlijk zijn geld verdiende als bodybuilder, en meerdere Mr. Olympia verkiezingen won, was zijn droom altijd om te acteren. Maar voor een jonge bodybuilder met een zwaar accent leek dat een verre realiteit. Dat veranderde echter in 1984, toen hij zijn doorbraak kreeg met “The Terminator”.

Ondanks dat hij slechts $75.000 verdiende voor zijn rol, zette de film, die wereldwijd $80 miljoen opleverde, hem op de kaart als acteur. Schwarzenegger was nu een gevestigde naam in Hollywood, en hij werd al snel de best betaalde acteur, met een salaris van €18 tot €27 miljoen per film. Tot op heden heeft Arnold minstens €400 miljoen verdiend aan alleen al film salarissen. Hier heeft hij natuurlijk wel nog de nodige belastingen over moeten betalen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Netflix US (@netflix)

Vermogen Arnold Schwarzenegger uit vastgoed en filmcarrière

Hoewel de filmcarrière van Schwarzenegger indrukwekkend is, is het zijn vastgoedinvesteringen die een aanzienlijk deel van zijn fortuin hebben opgebouwd. Vanaf zijn vroegste dagen in de VS, investeerde hij zijn inkomsten uit bodybuilding wedstrijden in vastgoed. Op 25-jarige leeftijd was hij al miljonair, voornamelijk dankzij deze investeringen. Met alle inkomsten uit de filmindustrie ging Schwarzenegger gewoon door met het investeren in vastgoed.

Vandaag de dag bezit Schwarzenegger een uitgebreide vastgoedportefeuille, met commerciële eigendommen voornamelijk in Zuid-Californië. De portefeuille is, exclusief zijn persoonlijke huizen, meer dan €100 miljoen waard. Dit is een stuk hoger dan het vastgoedportfolio van Ryan Babel. Met al deze bezittingen en zijn inkomsten uit films heeft Arnold Schwarzenegger nu een geschat nettovermogen van maar liefst €400 miljoen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!