Money & Career

Dit is het gestoorde vermogen van shockvlogger Alex Soze

Alex Soze
Bron: Instagram @alexsoze

Wie nog nooit van Alex Soze heeft gehoord, is waarschijnlijk niet verbonden met internet. De shockvlogger weet zich telkens weer in de schijnwerpers te schreeuwen, soms door acties die hem niet in dank worden afgenomen. Hij verdient flink wat geld met zijn discutabele bezigheden op het web. Daarnaast is hij ook een ondernemer in hart en nieren en dat brengt flink wat geld in de zakken van zijn sportbroek. Wij hebben het vermogen van Alex Soze opgezocht.

Geliefde en gehate vlogger

Dat er met YouTube veel geld kan worden verdiend is bekend. Vloggers zoals Enzo Knol en Gio Latooy hebben inmiddels miljoenen binnen weten te harken met hun vlogs. Alex Soze (1979) heeft ook geroken aan het grote geld, en heeft van zichzelf een merk weten te maken. Het begon allemaal toen hij tijdens de coronapandemie helemaal los ging op een supermarktmedewerker omdat hij een mondkapje op moest doen. Hij zette het filmpje online en ging viral.

Alex besloot om een verdienmodel van zijn vlogs te maken en dat lukt hem aardig. Hij heeft inmiddels 56K volgers op YouTube, die ervan smullen als hij zwemt in verkeersboetes, een politieagent luidruchtig voor schut zet, of wordt getaserd tijdens een arrestatie. Hij heeft op Instagram een fanbase van 221K volgers, dus hij weet de aandacht goed op zich te vestigen. Je houdt van Alex Soze, of je haat hem. Er is geen tussenweg.

@alexsozetiktokVoor de hatersss ushhh 😎❤️♬ origineel geluid – AlexSoze

Zakenman uit Groningen

Naast het feit dat Alex Soze een succesvolle en roemruchte influencer is, weet hij als zakenman ook hoe hij zijn kaalgeschoren schaapjes op het droge moet krijgen. De Groninger schreeuwt graag van de daken dat alles kapot kan. Deze spreuk is inmiddels zijn handelsmerk geworden. Hij heeft een succesvolle kledinglijn waar hij flink wat geld mee verdient. Daarnaast is hij ook een fitness-coach, al betwijfelen we of hij daar nog steeds actief mee bezig is.

Hij liet zelf ooit ontvallen dat hij ook wat zonnebankstudio’s en andere ondernemingen bezit, maar daar blijft hij verder een beetje vaag over. Het lijkt erop dat Alex Soze flink aan zijn bezigheden op de socials weet te verdienen, maar het leeuwendeel van zijn inkomen heeft de vlogger te danken aan zijn populaire kledinglijn. Hij promoot zijn kleding door vooral heel veel te schreeuwen, dingen te slopen, en nog meer te schreeuwen.

@boosterfightstore Alles kan kapot met @alexsoze⁉️#boxingmachine🥊 #boksbalautomaat #boxingball #alleskankapot #alexsoze ♬ origineel geluid – Booster Fightstore

Het vermogen van Alex Soze

We kunnen helaas niet op de bankrekening van deze excentrieke Groninger kijken, maar het is duidelijk dat hij goed in de slappe was zit. Hij verzamelt boetes alsof het voetbalkaartjes zijn, die hij overigens allemaal lachend lijkt te betalen. Het feit dat hij in een peperdure Mercedes AMG rijdt doet vermoeden dat hij zijn zakken goed weet te vullen.

We weten niet hoeveel geld hij maandelijks op zijn rekening krijgt bijgeschreven. Dat zal per maand verschillen omdat hij niet in loondienst werkt. Als we de beschikbare informatie op internet moeten geloven heeft Alex Soze een geschat vermogen van 5 miljoen euro opgebouwd. We baseren deze cijfers op de beschikbare informatie van Newsunzip. Zijn populariteit is alleen maar stijgende en ook zijn hoodies, shirts en sweaters met de tekst ‘Alles kan kapot!’ vliegen over de toonbank. Alex hoeft dus duidelijk niet vrijwillig op water en brood te zitten.

@alexsozetiktokBelastingdienst…..♬ origineel geluid – AlexSoze

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!