Money & Career

Dit is het riante uurtarief van strafpleiter Inez Weski

uurtarief-inez-weski

Het zal niemand ontgaan zijn dat topadvocate Inez Weski is gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. Tot voor kort behartigde Weski de belangen van topcrimineel Ridouan Taghi. Volgens het OM heeft ze de verdediging inmiddels neergelegd, maar ze heeft de afgelopen 26 jaar wel lekker verdiend als strafpleiter. Wij zochten haar uurtarief op.

Ex-advocaat van Ridouan Taghi

Volgens verschillende media zou Inez Weski, die tot voor kort een onberispelijke staat van dienst in de advocatuur had, zijn gezwicht voor de druk die de familie van Ridouan Taghi op haar uitoefende. Ze wordt ervan verdacht informatie doorgespeeld te hebben van Taghi naar buiten, en vice versa. Ze werd gearresteerd door de politie, en haar voorarrest is inmiddels met twee weken verlengd. Het onderzoek is in volle gang.

Inez Weski (1955) is al jaren een topadvocate, die verdachten van geruchtmakende strafzaken bijstond. Zo was ze in 2006 de advocaat van de Surinaamse ex-president Desi Bouterse, en stond ze zakenman Guus Kouwenhoven bij toen hij werd verdacht van wapenhandel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdrijven. Ze is dus wat gewend, maar volgens het OM bleek ze niet bestand tegen de tentakels van Taghi.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bianca Schriek (@literatuurapotheek)

Het uurtarief van Inez Weski

Het salaris van een beginnende advocaat in Nederland komt niet eens in de buurt van het uurtarief dat Weski tot voor kort rekende aan haar omstreden cliënten. Inez Weski staat (of stond, gezien de huidige ontwikkelingen) aan de top van de advocatuur. Dit is uiteraard verleden tijd op het moment dat ze schuldig wordt bevonden aan artikel 140 van het wetboek van strafrecht. Niemand hoeft de advocate uit te leggen wat dit artikel inhoudt. De zaak werd onlangs nog besproken in de talkshow van Eva Jinek.

Inez Weski rekende 400 euro per uur (exclusief BTW) aan haar cliënten, die dat vaak zonder problemen op wisten te hoesten. De topadvocate zit nu aan de andere kant van de tafel, en heeft een hoop uit te leggen. Ze zal zonder twijfel een financiële buffer hebben opgebouwd, maar of ze een advocaat gaat betalen is nog maar de vraag. Ze is waarschijnlijk prima in staat om zichzelf te verdedigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door André Dieterman (@andredieterman)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!