Living

4 uitbouw ideeën om jouw huis extra ruimte te geven

uitbouw-tips

Een kleine uitbouw kan de ruimte, en de waarde, van jouw huis aanzienlijk vergroten. Heb je echter weinig ruimte, of een klein budget? Dan kan je alsnog experimenteren met verschillende uitbouwen om een grote impact op jouw huis te maken. We hebben 4 tips op een rijtje gezet die jouw huis een nog fijnere plek maken. 

Uitbouw ideeën

Er zijn verschillende ideeën die je kan toepassen om een klein huis groter te laten ogen. Zelfs met een klein budget kan een goed doordachte toevoeging aan je huis gigantisch veel verschil betekenen. Een uitbouw kan bijvoorbeeld het natuurlijke licht versterken, bestaande delen van het huis met elkaar verbinden en het algehele ontwerp verbeteren, waardoor een ruimte meer gaat ademen.

Of het nou gaat om een gloednieuwe veranda of een loft-achtige uitbreiding – een kleine uitbouw met extra vierkante meters aan de boven- of zijkant van je huis zorgt er automatisch voor dat de waarde stijgt. Met de ideeën die wij verzameld hebben kan je gelijk aan de slag.

uitbouw ideeën

1. Gebruik je garage

Ben je trotse eigenaar van een garage, maar gebruik je deze momenteel als opslag? Dan kan je overwegen om je garage te gaan gebruiken als een broodnodige extra kamer. Vanwege de eenvoudige constructie is de garage een ideale ruimte om uit te bouwen. Bovendien is het een kosteneffectieve manier om meer woonruimte te krijgen.

uitbouw ideeën

2. Bouw een atrium

Een atrium is een slimme manier om doormiddel van licht de illusie van meer ruimte te creëren. Een atrium is in wezen een grote open ruimte met een glazen dakraam. Het mooiste van alles is dat ze in vrijwel elke stijl gemaakt kunnen worden. Daarnaast is zal het ervoor zorgen dat de waarde van je huis onmiddellijk stijgt.

3. Ruimte creëren door middel van licht

We kunnen ons voorstellen dat de benoemde suggesties nogal een deuk kunnen zijn in je budget. In dat geval kan je ook overwegen om een glazen dakraam te plaatsen om de illusie van extra ruimte te creëren. Velux dakramen zijn hier een goede oplossing voor. Probeer er ook eens de Velux rolgordijnen bij. Succes gegarandeerd.

uitbouw ideeën

4. Overweeg een balkon

Een balkon vergroot de ruimte en brengt licht en ventilatie naar de kamer. Het is een uitbouw idee waarmee je qua budget alle kanten op kan. Het zorgt er niet alleen voor dat je in de warme zomermaanden heerlijk buiten kan zitten – het brengt ook meer licht en openheid. Zeker het overwegen waard dus.

uitbouw ideeën

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!