Life & Health

Dit type baard bij mannen vinden vrouwen super sexy

type-baard-mannen-vrouwen-sexy

Guys. Baarden zijn hot. Tenminste, als we de dames mogen geloven. Het is de truc om de juiste baard te laten groeien die past bij de vorm van je gezicht. In dit artikel nemen we je mee in de wondere wereld van gezichtsbeharing en baardverzorging bij mannen, en lichten we uit welk type baard bij mannen vrouwen het meest sexy vinden.

Type baarden bij mannen

Baarden worden over het algemeen beschouwd als een teken van volwassen- en aantrekkelijkheid. Mannen met wat gezichtsbeharing hebben nou eenmaal meer seks-appeal dan mannen met een gladgeschoren gezicht. Kleine disclaimer: in veel gevallen is de voorkeur geheel persoonlijk.

Uit onderzoek, gepubliceerd in The Journal of Evolutionary Biology, werden 8520 vrouwen geïnterviewd over wat ze vonden van mannen met gezichtsbeharing, en de resultaten liegen er niet om. Gladgeschoren mannen werden over het algemeen minder aantrekkelijk gevonden.

type baard bij mannen

Een korte of stoppelbaard werden hoog beoordeeld door de dames. Zo zou een groot deel van de vrouwen deze mannen bestempelen als relatie materiaal of een goede kandidaat voor een One Night Stand. Dat geldt overigens niet voor mannen met een lange baard. Alle mannen mannen met een lange baard werden vooral gezien als lange termijn-relatie-materiaal.

Laat de snor links liggen

Hiermee bedoelen we niet: doe niet mee met Movember. Toch vond slechts 6,44% van de vrouwen dat mannen met een snor aantrekkelijk waren. Grappig feitje: 43% van de vrouwen vindt een man met enkel een baard wel aantrekkelijk, terwijl 50% het liefst een man date met zowel een baard als snor. Verzorgdheid staat bovenaan.

type baard bij mannen

De stoppelbaard is de winnaar

Wij zagen het al een beetje aankomen, en de resultaten bevestigen ons voorgevoel. Volgens de ondervraagden staat een stoppelbaard voor een goede partner (zowel korte als lange termijn relaties). Op nummer twee de bolle baard. Dit komt omdat deze mannen over het algemeen beschouwd worden als meer volwassenen.

De bottom line over baarden

Uiteindelijk is er geen juist antwoord. Het gaat erom dat je uitstraalt dat je goed in je vel zit. Wat je natuurlijk ook kan doen is gewoon aan het vrouwelijk schoon vragen wat het beste bij je past. Op deze manier weet je tenminste zeker dat je goed zit.

type baard bij mannen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!