Sports

Het bizarre trainingsschema van Zac Efron voor zijn rol in Baywatch film

trainingsschema Zac Efron Baywatch film

Met dromerige blauwe ogen en sexy bruin haar was Zac Efron al een vangst uit zijn High School Musical-dagen. In de loop der jaren heeft de Hollywoodster die schattige jongensachtige looks van zich afgeschud en is hij een echte man geworden. Voor zijn rol in de film Baywatch moest de acteur een fitness transformatie ondergaan om nog gespierder te worden. Maar wat heeft Zac Efron allemaal moeten doen om dit gespierde lichaam te krijgen?

Trainen met Patrick Murphy

Deze gediplomeerde fitness expert in Los Angeles is beroemd om het verleggen van de grenzen van sommige van onze favoriete Hollywood-beroemdheden om hen zo klaar te stomen voor rollen in films. Zijn succesvolle werk met Zac Efron heeft de populariteit van Murphy naar een nieuw niveau getild.

Volgens Murphy had Zac ongeveer 12 weken training nodig om minder dan 5% lichaamsvet te bereiken. De trainingsroutine wisselt tussen rug, biceps, benen, schouders, borst, armen en buikspieren. Deze trainingsroutine is erg uitdagend aangezien je maar liefst 720 reps doet, exclusief warming-up. Elke oefening doe je eerst 10 keer. Na het voltooien hiervan doe je de oefening 20 keer met de helft van het gewicht. Dit herhaal je voor elke oefening 4 keer, met rustperiodes van 90 seconde tussen de oefeningen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zac Efron (@zacefron)

Trainingsschema van Zac Efron voor Baywatch:

  1. Lateral raises met dumbbells. Hierna doe je dus 20 lateral raises met de helft van het oorspronkelijke gewicht. Dit herhaal je 4 keer met rustperiodes van 90 seconde.
  2. Squats met een kettlebell.
  3. Chest presses met dumbbells terwijl je op de grond ligt.
  4. Stiff-leg deadlifts met dumbbells.
  5. Incline bench dumbbell rows.
  6. Cable crunches op je knieën.

Efron en zijn trainer verdeelden deze oefeningen in een driedaags schema dat zij deelden met Men’s Journal. Dag één richt zich op de biceps en rug, dag twee op de benen en dag drie op de armen, borst en schouders. Buikspier-oefeningen werden de hele week door gedaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zac Efron (@zacefron)

Wat is het dieet van Zac Efron?

Zoals je kunt raden, eet Efron een zeer voedzaam dieet. Hij volgt een dieet dat Murphy voor hem heeft opgesteld. Dit dieet hield in dat Zac zich verre houdt van sterk bewerkte maaltijden en producten op basis van meel. Ook mocht hij slechts drie keer per maand van zijn dieet afwijken.

Het trainingsprogramma is uitstekend voor iedereen die zijn lichaam wil transformeren als de Hollywoodster. Vergeet echter niet dat jouw lichaam anders werkt dan dat van Zac Efron en dat jij wellicht andere doelen hebt op het gebied van training. In plaats van alles te kopiëren, raden wij aan om dit schema en dieet puur als inspiratie te gebruiken voor jouw fitness reis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zac Efron (@zacefron)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!