Life & Health

Dit bizarre trainingsschema stoomde Michael B. Jordan klaar voor Creed 3

trainingsschema Michael B. Jordan Creed 3

Michael B. Jordan is niet alleen de hoofdrolspeler in Creed III, maar hij regisseerde ook nog eens de film. Jordan speelt hier de hoofdrol van Adonis Creed, een zwaargewicht bokser, die het in deel 3 van Creed opneemt tegen zijn jeugdvriend Damian Anderson. Het is niet gek dat Jordan superfit in deze film verschijnt om in de rol als topbokser te kruipen. Maar hoe heeft Jordan, ondanks zijn drukke dubbelrol, zo’n geweldig fysiek weten te krijgen voor deze film?

Trainingsschema van Adonis Creed

Om zijn dubbele taak goed uit te voeren, werkt Michael B. Jordan samen met zijn professionele trainer Corey Calliet. Calliet heeft ervoor gezorgd dat Jordans ondanks zijn drukke schema met regisseren en acteren toch topfit in de film weet te verschijnen. Voordat het filmen begon, trainde Jordan één of twee keer per dag, 60-90 minuten per keer en richtte zich op verschillende spiergroepen.

Tijdens het filmen was de training echter zeer sporadisch omdat Jordan niet al te veel tijd had. Toch wist hij samen met zijn trainer op sommige momenten 30 minuten hier en daar te vinden om toch 3 tot 4 keer per dag te kunnen trainen. Elke training begon met cardio en een warming-up, gevolgd door een full-body workout. Ook focuste hij zich op bokstechnieken, aangezien hij natuurlijk wel de fijne kneepjes van de vechtsport onder de knie moest krijgen.

Het dieet van Michael B. Jordan

Om ervoor te zorgen dat Jordan vet verbrandt terwijl hij in spiermassa aankwam en ook nog eens mentaal scherp genoeg is om te regisseren, heeft Calliet ook zijn dieet drastisch aangepast. Naarmate het filmen naderde, werden de maaltijd steeds meer gefocust op weinig koolhydraten en veel eiwitten. Ook werd de waterinname aangepast tijdens het filmen, zodat Jordan op sommige momenten in de film kurkdroog op het doek verschijnt.

Een gemiddelde dag van eten bestaat uit ontbijt met gemalen kalkoen met eieren, rijst en fruit. Tussendoortjes bestaan uit eiwitshakes of fruit, en lunch en diner bevatten gemalen kalkoen of kip met rijst en groenten. Met deze strikte aanpak van training en dieet is het geen raadsel hoe Michael B. Jordan zo extreem fit in de film verschijnt, ondanks zijn drukke schema door zijn dubbelrol als acteur en regisseur.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Corey Calliet (@mrcalliet)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!