Tech

Gloednieuw: Top 11 Eredivisiespelers op basis van Flashscore data

gloednieuw-top-11-eredivisiespelers-flashscore-data
Foto: Flashscore

Flashscore, de ultieme go-to voor real-time voetbal livescores, nieuws, stats en alle sport updates die je nodig hebt, komt met een vette update! Vanaf komend seizoen dropt het een hele reeks nieuwe voetbal statistieken over de Eredivisie. We hebben het hier over de wekelijkse top 11 spelers gebaseerd op de data die Flashscore tijdens de games verzamelt. Zo weten we dus binnenkort wie er écht een goede wedstrijd heeft gespeeld.

Flashscore’s Data-driven uitverkiezing

Elke week wordt door Flashscore het meest eerlijke en solide voetbal dream team gepresenteerd. Niet op basis van voorkeur voor club, maar op keiharde data. Spelers worden gewaardeerd op basis van hun wedstrijd, van een 0 tot een 10. Iedere speler start op een solide 6. Succesvolle acties als assists, goed verdedigen of het scoren van een prachtig doelpunt, brengen die rating omhoog. Maar als ze bijvoorbeeld een foutje maken of een tackle verprutsen, kan dat cijfer weer omlaag duiken.

Binnen een paar minuten na het laatste fluitsignaal van de ref zijn de stats beschikbaar op Flashscore. Door die spot-on statistieken kan Flashscore zelfs een predictie doen over de game-uitkomst. Met ‘Expected Goals’ (xG) wordt geschat of een schot in een goal eindigt. Bij het berekenen van xG wordt de speler zijn locatie op het veld en de effectiviteit van duizenden vergelijkbare schoten met elkaar vergeleken.

Eredivisie team of the season door Flashscore
Foto: Flashscore

Succes seizoen leidt tot transfer

Even een korte terugblik naar Eredivisie voetbalseizoen 2022/2023. Flashscore heeft een Top 11 dream team samengesteld, gebaseerd op de data van vorig seizoen. Maar guess what? Het grootste gedeelte van dit succes team zullen we niet meer in actie zien komen. De grootste successen zijn in het buitenland ook niet onopgemerkt gebleven. Zeven van de elf spelers uit dit ultimate team spelen nog steeds in de Eredivisie dit jaar. Maar de overige vier gaan de uitdaging aan in een nieuwe competitie.

In het dream team van vorig seizoen, zagen we Nick Olij in actie als keeper. Hij blijft voorlopig het doel verdedigen bij Sparta Rotterdam. Verdedigers Joshua Brenet (FC Twente), David Hancko (Feyenoord), Gijs Smal (FC Twente) en Maximilian Wittek (Vitesse), en middenvelder Joey Veerman (PSV) houden het ook bij hun huidige clubs. Xavi Simons (PSV) gaat echter de Duitse Bundesliga op zijn kop zetten bij RB Leipzig, en Orkun Kökcü (Feyenoord) maakte de overstap naar het Portugese Benfica.

Aanvaller Vaclav Cerny verruilt FC Twente voor VfL Wolfsburg. Dusan Tadic verkaste naar Fenerbahçe in Turkije. Tobias Lauritsen blijft trouw aan Sparta Rotterdam. Wellicht dat oplettende voetbaldata-analisten nog snel wat Eredivisie sterren zullen wegkapen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!