Money & Career

Tommy Fury verdiende dit bedrag voor winst tegen Jake Paul

tommy fury jake paul bokswedstrijd verdiensten winnaar

Het gevecht tussen Tommy Fury en Jake Paul is een van de meest besproken bokswedstrijden van de afgelopen tijd. De twee zijn beide aanzienlijk populair op internet, waardoor dit gevecht veel aandacht kreeg. Met al deze aandacht komt er natuurlijk veel geld binnen, maar hoeveel hielden de boksers hier zelf aan over?

Tommy Fury vs. Jake Paul

Tommy Fury is de halfbroer van voormalig zwaargewicht wereldkampioen Tyson Fury. Dit is ook wel terug te zien in zijn personal record. Tyson heeft namelijk alle 9 van zijn professionele bokswedstrijden gewonnen. Jake Paul, het broertje van Logan Paul, is een populaire YouTuber die de laatste tijd vol is gaan focussen op boksen. Voorafgaand aan dit gevecht was Jake Paul ongeslagen en winst al zijn 6 partijen te winnen.

Fury wist uiteindelijk de bokswedstrijd te winnen via split decision, wat betekent dat niet alle juryleden het eens waren over wie er had gewonnen. Ondanks dat Jake Paul veel populairder is dan Fury en daarom een groter bedrag kreeg, wist Fury toch de overwinning binnen te halen. Maar hoeveel pakte beide mannen met dit gevecht?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tommy TNT Fury (@tommyfury)

Zoveel verdiende Tommy Fury

Fury verdiende een gegarandeerd basissalaris van $2 miljoen voor zijn gevecht tegen Jake Paul. Daarnaast ontving hij 35% van de winst van de Pay Per View streams en nog eens $1 miljoen als winstbonus. Jake Paul had beloofd om Fury een half miljoen dollar te geven als Tommy ‘TNT’ Fury het gevecht zou winnen.

Als Jake Paul zijn belofte nakomt, zou Fury in totaal $6 miljoen verdienen. Dit komt neer op zo’n €5,7 miljoen. Dit is een aanzienlijk bedrag, zeker gezien het feit dat Fury een stuk onbekender is in vergelijking met Jake Paul.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tommy TNT Fury (@tommyfury)

Dit bedrag kreeg Jake Paul

Jake Paul verdiende een gegarandeerd basissalaris van $3,2 miljoen voor zijn gevecht tegen Fury. Daarnaast ontving hij 65% van de winst van de Pay Per View streams, wat hem naar verwachting $8,1 miljoen zou opleveren. Hier zou hij dus wel een half miljoen van af moeten trekken als hij een man van zijn woord is. De $7,6 miljoen die hij dan over houdt is gelijk aan €7,2 miljoen, zeker geen slecht bedrag als je verliest met een potje boksen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jake Paul (@jakepaul)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!