Entertainment

Koppel ontdekt geheime kamers in 130 jaar oud huis

tiktok-koppel-geheime-kamers-oud-huis
Foto: TikTok @living_in_history

Nou, is dit even griezelig? Millenniumkoppel Courtney en Matt ontdekten onlangs geheime kamers, schuilplaatsen en compartimenten in hun 130 jaar oude huis. Dankzij een spookachtige, onverwachte boodschap van de “laatst overgebleven familielid” van de familie die eerder het landgoed bezat. Een spannende TikTok-sage was het gevolg en een bron van entertainment.

Start van een bizarre ontdekking

“We kregen een brief gericht aan ‘koper'”, legde Courtney uit in haar populaire TikTok-onthulling. Hierbij voegde ze toe dat de correspondentie afkomstig was van iemand in Canada. “Er staat: ‘Laat me mezelf voorstellen. Ik ben het laatst overgebleven lid van de Madison-familie die ooit het huis bezat, en ik ben erin opgegroeid'”, las de brief voor. “‘Ik wil je graag vertellen over de geheime kamers en een paar dingen die je mogelijk niet zijn verteld toen je het huis kocht.'”

De locatie van het nieuwe huis van Courtney en Matt is onduidelijk. Het stel heeft ook geen definitieve informatie gedeeld over de Madison-familie die eerder het pand bezat. Maar in de video, die meer dan 1,5 miljoen views trok, namen de nieuwe huiseigenaren een rondleiding door hun uitgestrekte Victoriaanse woning – die volgens een aparte video recentelijk was gekocht van een historische vereniging – en ontdekten de eerder verborgen details ervan.

@living_in_history We have secret rooms!?!? #secretroom #secretroomcheck #historichome #livinginhistory #hiddencompartment ♬ original sound – Courtney & Matt

Engste kamer van het TikTok-huis

Eerst vonden ze een geheime drankenkast boven de open haard in hun voorste salon. De schatkamer van stoffige, vintage sterke dranken was verborgen achter een schuivend, spiegelend paneel. Decennia oude, ongeopende flessen Franse roséwijn uit 1970 en Cabernet Sauvignon uit 1989 waren verstopt naast verouderde flessen bourbon, bier en cream sherry.

Vervolgens volgden Courtney en Matt de aanwijzingen uit de brief naar een geheime kamer die “in de badkamer, recht tegenover de deur in de muur” te vinden was. Maar toen het stel, vergezeld van hun peuterdochter, op zoek ging naar de verborgen ruimte in hun badkamer – die Courtney als “veruit de engste kamer” in het huis bestempelde vanwege de verouderde en armoedige uitstraling ervan – bleek de hoek een kleine kruipruimte te zijn in plaats van een kamer.

@living_in_history Part 2! #secretroom #secretcompartments #prohibition #hiddenbar #historichome #livinginhistory #thewatcherhouse ♬ original sound – Courtney & Matt

Op schattenjacht in eigen huis

“Mijn vermoeden is dat er hier waarschijnlijk ooit een soort kamer was,” zei Courtney, “maar eigenlijk is het gewoon een griezelige zolder.” Deze ontdekking onthulde Courtney toen ze een kleine, vergrendelde deur recht tegenover hun toilet opmerkte. De kleine ingang leidde naar een uitgestrekte kamer met kisten.

“Er is deze enorme ruimte,” riep ze uit. “We gaan proberen uit te vinden hoe we deze ruimte kunnen gebruiken, maar op dit moment is het gewoon een coole, coole kamer.” En geïntrigeerde TikTok-kijkers waren het ermee eens.
“Ik hou van jullie huis! Dit is als een schattenjacht!” jubelde een online toeschouwer. “Ik vind het geweldig dat de vorige eigenaar jullie een brief heeft gestuurd waarin hij jullie alles vertelt over het huis,” juichte een toeschouwer. “Zo gaaf!”

@living_in_history Part 3! #secretroomcheck #historichome #oldhousetiktok #historichomes #wegotaletter ♬ original sound – Courtney & Matt

Onthulling trekt miljoenen kijkers

In afzonderlijke berichten onthulden Courtney en Matt ook dat de vorige eigenaren antiek meubilair in het huis hadden achtergelaten, waaronder een oude muziekdoos die een huiveringwekkende versie van de bruiloftsmars speelt wanneer eraan wordt gedraaid. “Oh, mijn God!” riep Courtney uit in een video waarin de ontdekking te zien was. De video kreeg 1,2 miljoen views op TikTok. “Elke dag een nieuwe schat.”

@living_in_history Secret Room 3??? #secretroom #hiddenrooms #mysteryletter #oldhousetiktok #thisoldhouse ♬ original sound – Courtney & Matt

Als je nu toch op TikTok zit, kun je ook nog eens lekker geld verdienen. Deze Amerikaanse is namelijk via het sociale mediaplatform op zoek naar een echtgenoot. Kun jij haar helpen?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!