Entertainment

This Town: nieuwe BBC serie van de makers van Peaky Blinders

this-town-bbc-serie
This Town is de nieuwste BBC serie van de makers van Peaky Blinders

Het is officieel; Steven Knight is bezig met de maak van een nieuw BBC-drama. En zoals je mag verwachten van de maker van Peaky Blinders, belooft het een spannende thriller en een meeslepend familiesaga te zijn. Raak je al enthousiast? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over This Town.

This Town op BBC

Volgens de aankondiging van de BBC over de epische zesdelige serie vertelt This Town het verhaal van zogezegd “een uitgebreide familie en vier jonge mensen die worden meegesleept in de wereld van ska en two-tone muziek, die eind jaren 70 en begin jaren 80 vanuit de grassroots van Coventry en Birmingham explodeerde”. Het verhaal speelt zich af in 1981, een moment in de geschiedenis van sociale spanningen en onrust.

This Town belooft net als Peaky Blinders zowel een thriller als een familiesaga te worden, en hoewel de plotdetails nog steeds strikt geheim zijn, weten we wel dat het de vier jonge hoofdpersonen volgt, samen met hun uitgebreide families, terwijl ze zich tot de opkomende ska- en two-tone scene wenden voor verlossing. Voor iedereen die weinig van dit specifieke muziekgenre afweet:

Racisme in de jaren 70 en 80

Het is een scène die hielp bij het bestrijden van het racisme dat zo wijdverbreid was in de late jaren 70 en vroege jaren 80. We zien de jongeren in opstand komen tegen de sociale spanningen en onrust van die tijd om hun eigen toekomst vorm te geven. Michelle Dockery (Downton Abbey) heeft zich bij de cast van This Town gevoegd, samen met Nicholas Pinnock van Marcella en David Dawson van The Last Kingdom.

Nieuwe films en series

The Idol is een spannende nieuwe serie op HBO Max, waarin een jonge artiest wordt meegezogen in de wereld van een duistere cult leider. Het belooft een intrigerende kijk te bieden op de prijs van faam en de grenzen van onze obsessie met sociale media. Ondertussen is het wachten voor fans van de serie Black Mirror beloond, met seizoen 6 die vandaag is uitgekomen.

this town bbc serie
Screenshot van Black Mirror seizoen 6 (beeld: Netflix.com)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!