Entertainment

The Witcher seizoen 3 vanaf deze maand te zien op Netflix

the-witcher-seizoen-3-netflix

De televisieserie The Witcher werd in 2019 uitgebracht op Netflix en is gebaseerd op de boeken van Andrzej Sapkowski. Het verhaal speelt zich af in een middeleeuwse fantasiewereld en gaat over Geralt of Rivia (Henry Cavill), een getrainde monster jager, ook wel een Witcher genoemd. 

The Witcher van boeken naar internationaal serie succes

De boeken van The Witcher kregen op het begin grote internationale bekendheid, in de eerste instantie vooral in Polen en de rest van Europa. Het succes van de boeken leidde tot de ontwikkeling van onder andere de immens populaire videogame-trilogie, een stripboekenserie en uiteindelijk een televisieserie. Dat laatste is sinds The Witcher seizoen 2 een lange en ingewikkelde weg geweest.

Dit kwam vooral door, daar heb je het weer, de Covid vertragingen, maar ook cast wisselingen, waarbij Henry Cavill tot onze grote spijt zijn rol als Geralt aan zich voorbij heeft laten gaan. Vanaf het vierde seizoen zal zijn rol worden vertolkt door Liam Hemsworth, een wisseling van hoofdrolspeler die bij diehard fans van de serie in het verkeerde keelgat schoot. Niet omdat Hemsworth zo’n slechte acteur is, integendeel. Henry Cavill was gewoon erg geliefd.

The Witcher seizoen 3

Wat weten we over het plot van The Witcher seizoen 3? Het officiële Twitter-account van de serie onthulde dat Geralt Ciri opnieuw zal proberen te beschermen, waarbij Yennefer denkt dat Aretuza de juiste plek is. Helaas wacht er bij hun aankomst opnieuw een gevaarlijk complot, met politieke corruptie, verraad en dood. We bedoelen maar, met een happy ending zou het niet The Witcher zijn.

November vorig jaar werd het vertrek van Henry Cavill aangekondigd, waarbij hij vervangen gaat worden door Liam Hemsworth. Ondanks het vreselijke nieuws voor fans van Henry, is er wel nog een lichtpuntje. Showrunner Lauren Hissrich vertelde aan Entertainment Weekly dat seizoen 3 een “heldhaftig afscheid” gaat zijn voor zijn tijdperk als Geralt: “Henry heeft zoveel gegeven aan de show, en daarom willen we dat op passende wijze eren.”

Het derde (en hopelijk lang niet laatste!) seizoen van The Witcher staat gepland om uitgebracht te worden op Netflix in twee delen, op 29 juni en 27 juli. Dit is niet nieuw, aangezien Netflix al langere tijd nieuwe releases opsplitst, denk aan Stranger Things, You, en Love Is Blind. Dus zet de bovenstaande datums maar vast in je agenda, want het belooft een spektakel te worden!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!