Entertainment

The Idol op HBO Max ontvangt veel gemixte reacties na release

the-idol-hbo-max

Sinds The Idol voor het eerst werd aangekondigd in 2021, zijn alle ogen gericht geweest op Abel Tesfaye en Sam Levinson om te zien wat The Weeknd en de maker van Euphoria zouden creëren. Op 4 juni maakte de langverwachte serie zijn debuut op HBO Max, en zijn de reacties gemixt.

The Idol op HBO Max

Zelfbenoemd als “het meest schunnige liefdesverhaal in heel Hollywood”, volgt The Idol een popzangeres die een romance begint met een raadselachtige clubeigenaar die tevens de leider is van een geheime cult. In het begin leek het de perfecte formule: een voormalig BLACKPINK-ster plus de maker van Euphoria én Lily-Rose Melody Depp, dochter van icoon Johnny Depp.

In april 2022 meldde Deadline dat Tesfaye ontevreden was over het “vrouwelijk perspectief” van de show, ondanks dat er al afleveringen waren opgenomen. Seimetz, die oorspronkelijk alle afleveringen van de serie zou regisseren, stapte op, evenals actrice Suzanna Son, en de show onderging een grote creatieve herstructurering. Sterker nog – volgens Rolling Stone magazine is het volledige script herschreven.

Veel beweringen en hilarische reacties in de media

Het blad beweerde dat na het vertrek van Seimetz, uitvoerend producent Sam Levinson de bijna voltooide opnames voor het “$54-75 miljoen project” volledig schrapte en de hele serie herschreef en opnieuw opnam. Ook beweerde het blad dat andere betrokkenen bij de productie zich vervreemd voelden door de veranderingen van Levinson en Tesfaye, waarbij ze sommige scènes bestempelden als “een verkrachtingsfantasie.”

De show heeft zowel online als tijdens de première op het Cannes Film Festival voor chaos gezorgd met zijn schunnige kijk op het leven van een rebelse popster en de sinistere sekteleider waar ze voor valt. Nadat het op 4 juni werd uitgezonden op HBO en Max, is The Idol de serie met de meeste wereldwijde online engagement geworden. Je weet wat ze zeggen – de beste formule voor een serie is als de helft je haat en de andere helft van je houdt.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!