Travel

The Curious and the Sea: ontdek 37 landen in 140 dagen tijd

the-curious-and-the-sea-37-landen-140-dagen
In 140 dagen bijna de wereld rond (Foto's: silversea.com)

Het is bijna niet voor te stellen dat je al bezig bent met een reis in 2026. Toch konden wij het niet laten nadat we hoorden over het volgende idee: een luxe cruise van maar liefst 140 dagen naar 70 bestemmingen, verdeeld over 37 landen, genaamd The Curious and the Sea. Dit is alles wat je erover moet weten:

Silversea – The Curious and the Sea

Als je interesse hebt in deze luxe cruise, zal je nog wel even moeten wachten. Op 6 januari 2026 vertrekt het eerste schip pas vanaf Fort Lauderdale, Florida. The Curious and the Sea begint langs de kust van Midden-Amerika naar het Panamakanaal, waar het oversteekt, en vervolgens een aantal stops maakt in Zuid-Amerika, waaronder Lima en Peru. Maar deze wereldreis brengt je nog veel verder.

Vanuit de laatstgenoemde bestemmingen maakt het cruiseschip een 28-daagse reis door de Stille Zuidzee, waar Paaseiland op de planning staat, gevolgd door Frans-Polynesië. Over die laatste bestemming gesproken – je maakt onder andere stops bij de Society-eilanden, waarna je naar Bora Bora gaat, net als Tonga, de Marquesas, Nieuw-Caledonië, het Australische territorium Norfolk Island, Fiji en de Cookeilanden.

Bijna alle hoeken van de planeet op deze luxe cruise

Maar daar stopt het avontuur nog niet. Vervolgens maak je met alle reizigers een stop in Nieuw-Zeeland, waarna je richting de Australische kust vertrekt, die begint in Tasmanië, langs de zuidkust vaart en vervolgens langs heel West-Australië gaat. Ook ga je cultuur proeven in Azië, waar het schip zal aanleggen in Thailand, Singapore en Indonesië.

Er zullen ook meerdere stops zijn in Sri Lanka en India. Vanuit Mumbai is er zelfs een extra programma die je meeneemt naar Oezbekistan. Andere extra bestemmingen omvatten Luxor, Egypte, en de Balkan in Europa. Tijdens de laatste maand van de cruise zal het schip door het Suezkanaal in het Midden-Oosten varen, inclusief stops in Noord-Afrika. De cruise eindigt in Lissabon, Portugal. President en CEO van Silversea Cruises Barbara Muckermann zei over The Curious and the Sea:

The Curious and the Sea

The Curious and the Sea

“Voor deze Wereldcruise hebben we inspiratie opgedaan bij de meest baanbrekende ontdekkingsreizigers uit de geschiedenis, die allemaal naar het einde van de aarde hebben gevaren – gedreven door nieuwsgierigheid en een dorst naar ontdekking. We spreken de nieuwsgierige reiziger in onszelf aan en nodigen onze gasten uit om de schoonheid van onze planeet met nieuwe ogen te ervaren, terwijl we de rijke geschiedenis van de navigatie vieren.”

Silver Dawn cruiseschip van Silversea

Tijdens het avontuur worden alle gasten voorzien van luxe in optima forma. Je zal vervoert worden op de Silver Dawn van Silversea, een schip dat in 2022 werd gelanceerd. Aan boord zitten acht eetgelegenheden, evenals een heerlijke spa. De reis is all-inclusive, wat betekent dat het tarief inclusief businessclass vliegtickets, butlerservice, wasserij en wifi is. Je betaald er overigens wel flink voor. De prijzen voor deze cruise beginnen namelijk vanaf $76.900,-

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!