Crypto

Koersen Luna en Luna Classic kelderen na bekendmaking arrestatiebevel Do Kwon

do kwon

De rechtbank in Zuid-Korea heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Terraform Labs oprichter Do Kwon, die tevens het Terra (Luna) netwerk heeft gecreëerd. Toen het nieuws bekend werd namen de koersen van Luna en Luna Classic een duikvlucht, en zitten op het moment van schrijven diep in het rood. We namen even een kijkje bij de getergde munten.

Arrestatiebevel Do Kwon en collega’s

Volgens bronnen van Bloomberg worden Do Kwon en vijf van zijn collega’s door de Zuid-Koreaanse overheid beschuldigd van het overtreden van ‘kapitaalmarkt wetten’. Wat justitie daarmee bedoeld is ons niet duidelijk, al weten we wel dat er na het ineenstorten van het Terra-ecosysteem talloze aangiftes tegen Do Kwon en zijn consorten is gedaan. Talloze investeerders raakten tijdens de crash hun kapitaal kwijt.

Het Terra (LUNA) ecosysteem klapte afgelopen mei in elkaar toen het algoritme van stablecoin UST stukliep. Omdat UST verbonden was aan de LUNA coin, kelderden beide koersen van pakweg $100 naar $0. Investeerders in LUNA, waaronder een aantal toonaangevende crypto-bedrijven, zoals Celcius en Voyager raakten bij elkaar opgeteld zo’n 60 miljard dollar kwijt, waarna deze bedrijven faillissement aan moesten vragen.

Koersen Luna en Luna Classic kelderen

Do Kwon creëerde na de crash Luna 2.0, en gaf de gecrashte Luna aan de community. Luna Classic deed het de afgelopen weken vooralsnog goed nadat bekend werd dat de community nieuwe software had geïnstalleerd en er een burn-tax aan zit te komen. De munt steeg met maar liefst 430%. Na de bekendmaking van het arrestatiebevel kelderden de koersen van beide munten echter drastisch. Misschien dat RSR token een pleister op de wonden kan zijn.

Do kwon en vijf collega’s moeten zich voor de crash verantwoorden. Zij zitten allen op dit moment in Singapore en zijn niet van plan om ook maar een stap in Zuid-Korea te zetten. De oprichter van Terraform Labs zegt wel dat hij wilt meewerken aan het politieonderzoek. Houders van Luna Classic hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt met de munt, deze is namelijk niet meer van Kwon, maar van de community. Het is uiteraard raadzaam om altijd eerst afwegingen te maken bij het kopen van crypyo.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!