Life & Health

Tattoo van je ex-lover verwijderen? Dit moet je weten

tattoo-verwijderen-ex

Als je in een verliefde bui een tattoo met de naam of het gezicht van je lover hebt laten zetten, en het gaat daarna keihard uit, dan voelt het alsof je gebrandmerkt bent voor het leven. Maar dat hoeft niet, gelukkig heb je de mogelijkheid om die tattoo te laten verwijderen. Maar waar moet je dan op letten? Wij delen een aantal handige tips.

Waar op letten bij een tattoo laten verwijderen?

Er zijn specialisten die met lasertechnieken de tattoo van je ex-lover kunnen verwijderen. Je kunt het ook zelf met een schuurmachine of kaasschaaf proberen, maar dat is niet aan te raden. Deze specialisten hebben de kennis en apparatuur om een einde te maken aan die confronterende tattoo op je lichaam.

Het verwijderingsproces gebeurt vaak in meerdere sessies, maar je kunt er zelf ook voor zorgen dat dit proces sneller verloopt, want je wilt uiteraard zo snel mogelijk van die tattoo af. We hebben hieronder een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je zelf bij kunt dragen aan het verwijderen van je tattoo.

tattoo joker

1. Vermijd blootstelling aan de zon

Als je bezig bent met het verwijderen van een tattoo, dan is het belangrijk dat je die plek niet blootstelt aan de zon. De ultraviolette straling in de zon verhoogt het melanine-niveau in de huid, een biologisch pigment. Teveel van dit pigment maakt het voor de laser moeilijker om de inkt in je huid af te breken.

2. Sport regelmatig

De cellen in je huid krijgen een boost omdat jouw immuunsysteem wordt getriggerd tijdens het sporten. Je stimuleert met sport de cellen in je lichaam om vreemde lichaamsstoffen aan te vallen, in dit geval dus deeltjes opgebroken inkt na een laserbehandeling. Sporten stimuleert dus het genezingsproces. Een goed trainingsschema, zoals dat van Max Verstappen, is dus alleen maar goed.

tattoo waffler

3. Slapen draagt bij aan herstel

Gebrek aan slaap draagt niet bij aan het genezingsproces. Tijdens je slaap werkt je immuunsysteem het beste. Het wordt dus aangeraden om minimaal zeven uur per nacht te slapen als je bezig bent met een laserbehandeling. Slaap het liefste op vaste tijden. Meditatie wordt ook door de meeste behandelaars aangeraden.

4. Veel water drinken helpt ook

Genoeg water drinken is sowieso goed voor je, maar het is zeker aan te raden als jouw lichaam moet genezen. Het verhoogt de nierfuncties, waardoor afgebroken stukjes inkt beter afgevoerd kunnen worden. daarnaast houdt water de huid in een goede conditie, hoe beter de conditie van je huid is, hoe efficiënter de laserbehandeling zal zijn.

5. Rook niet tijdens een laserbehandeling

Roken belemmert het verwijderingsproces van een tattoo. Het is zelfs bewezen dat een laserbehandeling maar liefst 70% minder effectief is als er tijdens de behandeling wordt gerookt. Reden genoeg om te stoppen dus. Dat roken een slechte invloed op de huid heeft is al langer bekend, dus heeft het ook invloed op een dergelijke behandeling.

6. Let op je voeding

Als je veel vet en slecht eet, dan heeft dat invloed op je huid. Ook scherp eten, zoals knoflook en curry’s is niet aan te raden. In haver en gerst zit een bèta-glucan die vanwege de hoge antioxiderende eigenschappen perfect is voor het genezingsproces tijdens een laserbehandeling. Ook amandelen eten schijnt te helpen.

tattoo matt damon

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!