Entertainment

Rapper ICE komt Superleeuwen: achter de schermen bij WK-sprookje van Marokko

Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje npo start
Rapper ICE als presentator (bron: YouTube)

In de documentaireserie Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje volg je het succes van het Marokkaanse voetbalteam, belicht vanuit het perspectief van de Nederlandse rapper ICE. Hoewel het inmiddels al een jaar geleden is, zal iedereen die het Nederlands Elftal aanmoedigde met een bitter gevoel terugkijken op het WK in Qatar. Dat geldt echter niet voor het Marokkaanse nationale team – die beleefden een droomtoernooi tijdens het Wereld Kampioenschap.

Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje

En er is niets gelogen aan het woord droomtoernooi. Marokko bereikte namelijk als eerst Afrikaanse land ooit de finale van een Wereld Kampioenschap. Marokko overwon de groepsfase en versloeg België, Portugal en Spanje. Uiteindelijk moesten ze in Frankrijk hun meerdere herkennen. Dit hele sprookje wordt nu samengevat in de allesomvattende documentaire Superleeuwen: Het Marokkaanse voetbalsprookje.

In deze vierdelige documentaireserie wordt het succes van Marokko verteld door Khalid Alterch, beter bekend onder zijn artiestennaam ICE. Hij heeft tijdens het WK veel beeldmateriaal vastgelegd en gebundeld, niet wetende dat het hem uiteindelijk een documentaire zou opleveren. Maar ook achteraf heeft hij veel gesproken met belangrijke spelers zoals Zakaria Aboukhlal, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Hakim Ziyech.

Verder dan het voetbalveld

De triomf van het Marokkaanse nationale team gaat veel verder dan alleen het voetbalveld. Het gaat om trots, om hoe voetbal mensen met elkaar verbindt en hoe vooroordelen kunnen worden doorbroken. De prestaties van het team hebben een gigantische impact gemaakt op de Marokkaanse gemeenschap over de hele wereld, van trotse moeders tot aan juichende prominenten en jonge kinderen op voetbalveldjes en bij clubs.

Khalid Alterch kan je kennen van zijn muziek. Maar hij is niet alleen maar muzikant, ook is hij te zien in de populaire serie Mocro Maffia, waar hij veel lof voor heeft gekregen. Naar de fanbase van de Videoland-serie kijkende, zal hij vandaag de dag meer herkend worden als acteur dan muzikant. In de documentaire combineert hij zelfgemaakte beelden met interviews die hij nadien heeft afgenomen met belangrijke spelers, fans en oud-voetballers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ICE❄️ (@icemanvieze)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!