Money & Career

Van wietverkoper tot multimiljonair: Henk de Vries is het allemaal

succesverhaal-henk-de-vries-the-bulldog
Henk de Vries is het succesverhaal achter coffeeshop The Bulldog (Foto: Instagram @mastersexpo)

In het hart van Amsterdam prijkt een icoon dat wereldwijd bekend is: Coffeeshop The Bulldog. Deze legendarische locatie trekt niet alleen toeristen en lokale bezoekers aan, maar heeft ook internationale artiesten zoals rapper Snoop Dogg door zijn deuren zien lopen. Maar achter deze bloeiende onderneming schuilt een man met een opmerkelijk levensverhaal: Henk de Vries, de eigenaar van The Bulldog

Het begin van een wiet revolutie

Terug in de jaren ’70 begon Henk de Vries zijn ondernemersreis met de verkoop van wiet. Al snel nam hij een gedurfde stap en begon hij zijn eigen hasj en wiet naar Nederland te smokkelen. Zijn slimme zakeninstinct leidden ertoe dat hij in 1975 de allereerste coffeeshop The Bulldog in Amsterdam opende. Het was het begin van een waar fenomeen. De coffeeshop kreeg wel te maken met politie-invallen, overlast en bedreigingen van de onderwereld.

Ondanks deze tegenslagen wist The Bulldog in de loop der jaren uit te groeien tot de meest bekende coffeeshop in Amsterdam. Henk de Vries liet zich niet ontmoedigen en door vast te houden aan zijn visie en het bieden van hoogwaardige producten en een vriendelijke sfeer, wist Henk de Vries zijn coffeeshop uit te bouwen tot de bekendste van Amsterdam. Inmiddels moet hij in Amsterdam wel concurreren met Tyson 2.0, de coffeeshop van Mike Tyson.

Henk de Vries blijft groots dromen en ondernemen

Dat Henk de Vries van het aanpakken is, bleek wel doordat hij in de daaropvolgende decennia nog vier coffeeshops, drie cafés, een lounge bar, drie souvenir shops en een hotel opende. Met zijn succesvolle ondernemingen heeft Henk de Vries een aanzienlijk vermogen opgebouwd. Zijn vermogen wordt momenteel geschat op 105 miljoen euro.

Maar de ambities van Henk de Vries reiken verder. Hij ziet nieuwe kansen in de toenemende legalisatie van cannabis in de Verenigde Staten. Om zijn droom van een keten van The Bulldog-coffeeshops in Amerika te verwezenlijken, is hij in gesprek met niemand minder dan rapper Snoop Dogg en bokslegende Mike Tyson. Henk de Vries is bereid met hen samen te werken als ze 200 miljoen euro kunnen investeren in de Amerikaanse Bulldog-licenties.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!