Life & Health

Sterke onderrug trainen? 3 aanvullende oefeningen voor maximaal resultaat

onderrug trainen oefeningen

Pijn in je onderrug kan het gevolg zijn van heel veel verschillende problemen, net als dat er veel verschillende oplossingen voor zijn. De zaak hierbij is om je kracht en coördinatie te verbeteren door middel van bepaalde rugoefeningen. Helaas doen te veel mensen dit nog op de verkeerde manier. Maar gelukkig voor jou ben je dit artikel aan het lezen. Een sterke onderrug trainen doe je zo.

Sterke onderrug trainen – 3 aanvullende oefeningen

Voordat we ingaan op alternatieven oefeningen die je kunnen helpen bij het trainen van een sterke onderrug, zijn er twee specifieke oefeningen die je niet mag vergeten – squats en deadlifts. Maar vergeet dit niet – hoewel deze twee oefeningen volgens de wetenschap het meest effectief zijn voor zowel coördinatie als kracht in je onderrug, zit er ook een addertje.

Het is namelijk erg makkelijk om jezelf te overbelasten met deze oefeningen. Feit blijft dat veel mensen deze oefeningen overslaan, puur en alleen omdat het lichamelijk zo belastend is. Ook is het niet consequent genoeg doen van deze twee oefeningen funest voor je vooruitgang in de gym. Zorg er dus voor dat je deze twee oefeningen hoe dan ook opneemt in je wekelijks trainingsroutine.

sterke onderrug trainen

1. Hyperextension

Hyperextensies hebben een nogal slechte naam vanwege de naam – hyper klinkt zo agressief. Als je echter je onderrug wil versterken mag deze oefening niet ontbreken in je trainingsschema. Het is een oefening waarbij je eenvoudig extra gewicht kan toevoegen om je resultaten te verbeteren. Ook is het een oefening die het risico op blessures verlaagt door de neutrale positie die je inneemt.

2. Bridges

Bridges zijn een uitstekende oefening om je spieren in je onderrug te activeren met een lage intensiteit en een hoog volume. Maar daarnaast werk je met bridges ook aan je glutes – ook wel bilspieren genoemd. Des te beter, aangezien je bilspieren je onderrug ondersteunen. Vergeet bridges dus absoluut niet toe te voegen aan je schema.

3. Superman

Tenslotte hebben we de superman, een effectieve onderrug oefening waarvoor je geen zware gewichten nodig hebt. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is de grond, en je lichaam. Net als bridges spreekt deze oefening je glutes en onderrug aan. Ook stelt het je in staat om meer herhalingen te doen voor maximaal effect.

Effectieve trainingen

Natuurlijk zijn specifieke oefeningen in de gym essentieel om resultaat te behalen. Maar er zijn ook andere factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan minder suiker eten. Maar ook een eiwitrijke ontbijt kan je helpen om je fitnessdoelen te behalen. Het draait allemaal om de juiste balans.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!