Life & Health

De 5 leukste steden om dit jaar Koningsdag te vieren

De 5 leukste steden om dit jaar Koningsdag te vieren

Koningsdag is misschien wel het leukste feest van het jaar. Overal zijn er markten op straat en wordt er gedanst op de grootste festivals. Maar waar moet je in 2023 heen gaan als je écht de beste Koningsdag wilt beleven? Wij hebben de vijf leukste steden voor je op een rijtje gezet!

5. Groningen

Groningen is een stad die altijd gezellig is, en zeker tijdens Koningsdag! Hier wordt ook het Kingsland Festival gehouden, een groot dance festival waar bekende DJ’s optreden en duizenden mensen op af komen. Maar ook buiten het festivalterrein is er genoeg te beleven. In de binnenstad van Groningen zijn er veel podia waar live muziek wordt gespeeld en er zijn veel gezellige cafés en terrasjes. En omdat Groningen een echte studentenstad is, zal het hier altijd gezellig zijn!

4. Alkmaar

In Alkmaar vindt het Slam! Koningsdag Festival plaats, waar je kunt genieten van de beste dance muziek en bekende DJ’s. Het festival vindt plaats voor het AFAS Stadion van AZ Alkmaar. Maar ook in de binnenstad van Alkmaar is het prima vertoeven. Je kan leuk met een bootje gaan varen door de grachten of een kaasje kopen bij een van de kraampjes in deze prachtige kaasstad!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vunzige Deuntjes (@vunzigedeuntjes)

3. Breda

Breda is een stad die bekend staat om zijn gezelligheid. En tijdens Koningsdag is dat natuurlijk niet anders! Hier wordt jaarlijks het 538 Koningsdag Festival georganiseerd, waar bekende Nederlandse artiesten optreden en duizenden mensen uit het hele land naartoe komen. Maar ook de binnenstad van Breda is op Koningsdag een groot feest. Zo zijn er in de binnenstad verschillende podia waar live muziek wordt gespeeld!

2. Rotterdam

Rotterdam is een stad die je zeker niet mag missen tijdens Koningsdag. Elk jaar brengt Koning Willem-Alexander een bezoek aan een stad in Nederland, en in 2023 is Rotterdam aan de beurt! Maar er is meer te beleven dan alleen de koning. In Rotterdam vinden er ook veel festivals en feesten plaats, zoals het altijd leuke Kralingse Bos Festival en Kingsland!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

1. Amsterdam

Amsterdam is dé stad waar Koningsdag op zijn grootst wordt gevierd. Door de hele stad worden festivals en feesten georganiseerd, zoals het Kingsland Festival en het Loveland van Oranje Festival. Ook op de vrijmarkten in de stad is het een groot feest. Daarnaast trekken er extreem veel mensen op uit om in een bootje door de gezellige Amsterdamse grachten langs beeldschone grachtenpandjes te varen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!