Rides

Startup Aptera Motors produceert zonneauto in de vorm van een driewieler

aptera motors zonneauto

De aankomende jaren zullen de eerste commerciële elektrische zonne voertuigen beschikbaar zijn voor het grote publiek. Het is Californië gevestigde Aptera Motors is zo’n bedrijf die elektrische voertuigen produceert met zonnepanelen. Wat maakt Aptera Motors zo bijzonder?

Aptera Motors en zonneauto’s

Vooral de prestaties van deze toekomstige zonneauto zijn veelbelovend. Zo kan de elektrische auto, die een vergelijkbare accucapaciteit als die van een Tesla, twee keer zo ver rijden als een Model S Long Range. Dit heeft onder andere te maken met de aerodynamica en de laagte van het gewicht van de auto.

Daar komt bij dat je de Aptera kan bestellen met zonnecellen. Dat betekent dat je op een zonnige dag de actieradius tot wel 72 km kan verlengen. In de wereld van elektrische voertuigen is dit natuurlijk ongehoord. Als je een bestuurder bent die relatief weinig kilometers maakt – betekent dit dat je nooit meer naar een laadstation hoeft.

Relatief goedkope zonnewagen

Aptera heeft het ontwerp wel afgerond, maar de EV is voorlopig nog niet klaar om in productie te gaan. De belangrijkste reden lijkt de behoefte aan meer investering te zijn. Het bedrijf heeft via funding al 85 miljoen dollar weten op te halen. Toch is dit nog niet genoeg.

Volgens bronnen moet het bedrijf namelijk nog 50 miljoen ophalen om de eerste commerciële auto te kunnen bouwen. De verwachting van Aptera Motors is dat ze eind 2023 kunnen gaan beginnen aan de productie, waarbij er in de eerste lichting zo’n 5000 exemplaren gemaakt zullen worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aptera (@aptera_motors)

De verwachting is dat die eerste lichting snel verkocht zal zijn, bedenkend dat er al ruim 40.000 reserveringen gedaan zijn vanuit particulieren. Want laten we eerlijk zijn – wie wil er nou geen zelfopladende elektrische auto? Naar verluidt zal het goedkoopste model over de toonbank gaan voor rond de $26.000,-.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aptera (@aptera_motors)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aptera (@aptera_motors)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!