Entertainment

Beste bekeken Netflix serie ooit: Squid Game krijgt reality gameshow

squid-game-the-challenge-realitygameshow

Heb jij genoten van Squid Game? Vanaf november van dit jaar gaat Netflix een reality gameshow versie van de serie genaamd ‘Squid Game The Challenge‘ uitzenden.  Het programma is gebaseerd op de populaire Zuid-Koreaanse serie Squid Game, waarin volwassenen het op leven en dood tegen elkaar opnemen in verschillende kinderspelletjes, voor de kans om een aanzienlijk geldbedrag te winnen.

Best bekeken Netflix serie ooit

De tv-serie Squid Game kwam uit in 2021 en was een enorm succes. Het is zelfs wereldwijd de meest bekeken Netflix serie ooit. Het verhaal van de Zuid-Koreaanse serie gaat over een mysterieus spel. De winnaar krijgt een enorm geldbedrag, maar deelnemers kunnen tijdens het spel niet stoppen, maar wel gruwelijk sterven.

Squid Game The Challenge

Squid Game The Challenge biedt hoogste prijzengeld ooit

In november kun je kijken hoe 456 deelnemers strijden om de hoofdprijs van maar liefst 4,56 miljoen dollar (ongeveer 4,2 miljoen euro). Dat is de grootste prijzenpot ooit is voor een reality gameshow. Net als in de serie ‘Squid Game’ nemen ook hier dus 456 deelnemers deel aan het beruchte spel.

De realityserie bestaat uit tien afleveringen, waarbij de spelletjes die de deelnemers moeten spelen gebaseerd zijn op die uit de fictieve serie. Daarnaast voegden de makers enkele nieuwe spellen aan de spelshow toe. In tegenstelling tot de serie, waar de afvallers het soms met hun leven moeten bekopen, zullen de deelnemers in de reality versie slechts met lege handen, maar wel levend naar huis worden gestuurd.

Netflix ontkent ernstige verwondingen deelnemers

Er is al wel enige tumult rondom de show ontstaan. Er zouden ernstige gewonden zijn gevallen bij de opnames. Netflix ontkent dat. In een verklaring laat streamingdienst Netflix weten: “Alle berichten hierover zijn onwaar.” Eerder meldden kandidaten aan de Britse krant The Sun dat er iemand moest worden afgevoerd en dat anderen onwel werden door de extreme kou.

Volgens Netflix zijn er ter plaatse drie mensen behandeld, maar is er niemand daadwerkelijk gewond geraakt. De streamingdienst benadrukt dat er altijd een medisch team aanwezig is en dat de gezondheid en veiligheid van de cast en crew de hoogste prioriteit hebben. Netflix verklaart: “Hoewel het erg koud was op de set – en de deelnemers daarop waren voorbereid – zijn alle claims van ernstig letsel ongegrond.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manori R. (@journomanori)

Opnames nu aan de gang in Engeland

Op dit moment worden de opnames van de spelshow gemaakt in tv-studio’s in Bedfordshire, Verenigd Koninkrijk De 456 kandidaten doorstaan daar verschillende uitdagingen en proeven, om uiteindelijk tot één winnaar te komen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!