Tech

Spotify Offline Playlists: overal je favoriete muziek luisteren

spotify offline playlists

Voor iedereen die Spotify-premium bezit is het mogelijk om al je muziek offline te luisteren door het te downloaden. Dit is natuurlijk een handige functie, maar ook een grote aanslag op je opslag. Gelukkig voor ons is het muziek platform momenteel bezig met testen van offline playlists. Dit houdt in dat als je voor welke reden dan ook niet in staat bent om muziek te luisteren of vergeten bent om te downloaden, je toch altijd een optie hebt.

Offline Spotify Playlists

Spotify CEO Daniel Ek heeft aangekondigd dat de app officieel een offline afspeellijst aan het testen is die wordt bepaald door de favoriete nummers die gebruikers recentelijk hebben afgespeeld. In 2020 was dit al onderwerp van gesprek, maar er kwam niks concreets van terecht. Inmiddels is het duidelijk dat er achter de schermen eindelijk vaart is gemaakt voor deze nieuwe ontwikkeling.

Verschillende gebruikers van het platform beweerden op sociale media al toegang te hebben tot de functie. Het is tot op heden nog onduidelijk of de offline mix-functie gratis zal zijn voor gebruikers of dat het een Premium-functie zal zijn. Ek zei in een Tweet dat het platform ‘Your Offline Mix’ aan het testen is – een afspeellijst die is ontworpen voor momenten waarop je mogelijk geen internetverbinding hebt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Spotify (@spotify)

Your Offline Mix

De screenshot die samen met de tweet werd gedeeld, toonde de testfunctie met een afspeellijst met meerdere uren aan muziek. De “your offline mix” -functie zal muziek selecteren uit de recentelijk afgespeelde favoriete muziek van gebruikers, zonder dat er handmatige tussenkomst nodig is voor het maken van de afspeellijst. Op deze manier heb je de eerstvolgende keer als je geen verbinding hebt toch een optie om naar David Guetta te luisteren, om maar een voorbeeld te noemen.

Spotify, met meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd, is al een tijd verwikkeld in een concurrentiestrijd met YouTube Music, eigendom van Google. Die laatste heeft al een tijd een “Offline mixtape” -functie. Met de optie “Slim downloaden” ingeschakeld, kunnen gebruikers van de YouTube-app automatisch tot 500 nummers downloaden in verschillende afspeellijsten. Het was dus een kwestie van tijd voordat Spotify met iets soortgelijks zou komen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!