Rides

Snelste superjacht ter wereld ligt al ruim één jaar stil in Nederland

snelste-superjacht-stil-nederland
Foto: Heesen Yachts

In de jachthaven van Harlingen rust een indrukwekkend symbool van weelde en technologische verfijning – de Genesis, voorheen bekend als de Galactica. Dit superjacht, met een lengte van 80 meter en meer kracht dan 20 Formule 1-auto’s, is een meesterwerk van een voertuig dat echter al meer dan een jaar stil ligt. Dit is het verhaal van de gesanctioneerde miljardair Vagit Alekperov en zijn superjacht, dat nu aangemeerd ligt, wachtend op een onzekere toekomst.

Geschiedenis van de Genesis

De Galactica, ooit het pronkstuk van de beroemde jachtbouwer Heesen Yachts uit Oss, trok aanvankelijk de aandacht door zijn unieke boeg die de vorm had van een haaienbek. Dit maritieme kunstwerk werd later omgedoopt tot Genesis, als een nieuw hoofdstuk van zijn verhaal wachtend om geschreven te worden. Met een verbluffend interieurontwerp en Winch Design als meesterbrein achter het exterieur, was de Galactica (Genesis) een belichaming van snelheid en precisie.

Met een topsnelheid van 30 knopen en een volume van 1700 GT, beloofde dit jacht een unieke ervaring voor degenen die de luxe aan boord konden ervaren. Deze topsnelheid wordt echter al maanden niet meer behaald. De Genesis ligt nu al meer dan een jaar verankerd in de Nederlandse wateren, en de toekomst blijft onzeker. Zal dit indrukwekkende staaltje techniek ooit de golven weer doorklieven? De eigenaar van Manchester City heeft het wat dat betreft een heel stuk beter voor elkaar met zijn superjacht.

Het vervoeren van de superjacht was een lastige klusControversiële oligarch is de eigenaar van het superjacht

Het verhaal van Genesis neemt een wending wanneer we de eigenaar van dit ongelofelijke jacht leren kennen, Vagit Alekperov. Een voormalige arbeider op olieplatforms, Alekperov klom op tot een positie van invloed in de olie-industrie en richtte Lukoil op, het grootste onafhankelijke oliebedrijf van Rusland. Met een vermogen van $20,9 miljard, is Alekperov een krachtige figuur in de zakenwereld. In 2014 besloot hij, samen met zijn vrouw en zoon, zelfs Heesen Yachts over te kopen.

Helaas werd het pad van Vagit Alekperov getroffen door sancties die zijn vermogen bevroren en zijn bewegingsvrijheid beperkten. Deze sancties, opgelegd door het Verenigd Koninkrijk, wierpen een schaduw over de ooit zo veelbelovende toekomst van de Genesis. De autoriteiten namen zelfs het eigendom van Heesen Yachts in beslag, en zo raakte het jacht in een juridische en politieke draaikolk verstrikt. Begin 2022 besloot de oligarch en tevens bootjes liefhebber daarom het bedrijf te verkopen.

De controversiële Russische zakenman Vagit Alekperov

Indrukwekkende interieur van het superjacht

Wij bieden je toch even een exclusief inkijkje in dit prachtige jacht. Binnenin onthulde het jacht een wereld van verfijning, met lichte interieurs, grote ramen die de zee naar binnen brachten en een subtiel spel van verlichting. Neutrale materialen werden gecombineerd met artistieke details, waardoor een sfeer van tijdloze elegantie ontstond. Met zes slaapkamers die plaats boden aan 12 gasten, was de eigenaars cabine de kroon op dit majestueuze vaartuig, versierd met prachtige details en kunstzinnige stiksels.

Te midden van het glinsterende interieur en de indrukwekkende technische snufjes van de Galactica, schitterde het gecertificeerde helikopterdek als een futuristisch platform voor avonturen in de lucht. Onder de betovering van het jacht ontdekte men ook de schatkamer van de tender garage, waar een op maat ontworpen limousine van Winch wachtte om gasten in stijl te vervoeren. En als de zon onderging, veranderde de strandclub in een betoverende oase met een onyx bar badend in sfeervol achtergrondlicht.

Het verbluffende interieur van de Galactica De eigenaarssuite op de superjacht is voorzien van alle luxeDe jacht is voorzien van een geweldige bar

Met een gecertificeerd helipad op het deck

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!