Money & Career

Let op deze punten als je sneakers gaat kopen als investering

sneakers-kopen-investeren-punten

Sneakers zijn hot. Als je weet waar je op moet letten bij het kopen van een paar sneakers die je in de toekomst wil verkopen, kan deze hoppy zelfs een onderneming worden. De koop en verkoop van zeldzame schoenen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een miljardenindustrie. Er zijn enkele dingen die je moet weten over de wederverkoop als je wilt beginnen met investeren in sneakers.

Sneakers kopen voor rendement

Er zijn voorbeelden van sneakers die na verloop van tijd duizenden euro’s meer waard worden dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Neem bijvoorbeeld de iconische Air Yeezy sneakers. Een paar van de Air Yeezy 2 Red October-sneakers, uitgebracht in 2014, kostte bij de release $250,-.

In 2021 werd de waarde van de sneakers geschat op meer dan $5.600,-. Bedenk je even – dit is een rendement van 2162%. Niet gek, toch? De Jordan 5 Retro Tokyo T23 werd aanvankelijk verkocht voor $ 206 in 2011. Later, in februari 2021, was dit paar Jordans $ 3.715 waard – een stijging van 1703%.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cedrick R. Kern (@cedrick_kern)

Let op de oplage, kwaliteit en vraag

Naast dat een beperkte oplage van een schoen belangrijk is, worden er ook hoge eisen gesteld aan de kwaliteit ervan. In deze markt is niks een garantie dat je er winst op gaat maken. Sterker nog – in veel gevallen is de concurrentie moordend, waarbij je strijd met mensen over de hele wereld.

Consumentenvraag is dus belangrijk, net als uitgaven in beperkte oplages. Grote merken als Adidas, Nike sneakers en Under Armour brengen wel vaker beperkte paren van sneakers uit. Dit zijn speciale versies van schoenen die aan atleten worden gegeven om te dragen. Zodra ze op de retailmarkt worden uitgebracht, schiet de prijs omhoog.

investeren in sneakers

Maar misschien wel een van de belangrijkste aspecten is de conditie van de sneaker. Want gloednieuwe, in perfecte staat verkeerde schoenen is slechts een deel van de markt. De markt voor gebruikte schoenen is ook gigantisch, waarbij conditie van de schoen erg belangrijk is.

Hoe vind je sneakers als investering?

Online of in winkels is natuurlijk een optie. Sommige van de bovenstaande bedrijven hebben zelfs apps ontworpen om fans op de hoogte te houden. Zo heeft Nike heeft de SNKRS-app gemaakt, waarmee je informatie kunt krijgen over aankomende releases en kan kijken of en wanneer een sneaker uitverkoop stopt.

Er is geen heilige graal voor het verkrijgen van sneakers die op termijn meer waard zullen worden. Het hangt af van verschillende factoren. Outlet-winkels hebben vaak sneakers van kwaliteit tegen gereduceerde prijzen. Maar kringloopwinkels kunnen ook verborgen juweeltjes in hun rekken hebben liggen. Succes met het vinden van je volgende investering!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!