Sports

Franse skiër verbreekt snelheidsrecord met bizarre cijfers – ‘De vlucht van mijn leven’

skier verbreekt snelheidsrecord

De Franse skier Simon Billy (31) heeft met indrukwekkende cijfers het snelheidsrecord op skies verbroken. Dit deed hij op woensdag 22 maart in Vars, Hautes-Alpes. Het record stond inmiddels zeven jaar, maar daar heeft deze waaghals een einde aan gemaakt.

Skiër verbreekt wereldsnelheidsrecord

Je moet het maar durven hoor, op meer dan 2.700 meter hoogte. De locatie, het skigebied Vars, staat bekend om de helling van 98% die skiën met extreme snelheden mogelijk maakt.

Toch liet Simon Billy zich niet weerhouden door zijn angst, en bereikte op deze dodemansrit een snelheid van maar liefst 255,5 km/u. Een getal waarmee hij een nieuw wereldrecord speedskiën vestigde.

Jong geleerd oud gedaan

Hij maakt deel uit van een beroemde familie van snel skiërs en traint vanaf jongs af aan op de piste van Chabrières, de enige ter wereld die is goedgekeurd voor snelheidsrecords.

Onder de vorige houders van dit wereldrecord bevindt zich ook Philippe Billy, de vader van Simon die in 1997 werd geklokt op 243,902 km/u. Het vorige record stond op naam van de Italiaan Ivan Origone, die in 2016 een snelheid wist neer te zetten van 254,958 km/u.

Blijkbaar zit de liefde voor extreme sporten in het dna van de familie Billy gebakken. Simon zei na afloop van zijn afdaling: “Ik heb de run van mijn leven gedaan, ik was kalm en zelfverzekerd aan de start. Dit record vandaag thuis in Vars is een collectieve overwinning.

Het is een jongensdroom die uitkomt.” Snelheidsskiërs breken regelmatig de grens van 200 km/u. Het is de enige sport waarbij mensen zulke snelheden kunnen bereiken zonder het gebruik van een motor.

Extreme sport

Het record van Billy Simon is een typisch gevalletje van bizarre sportmomenten. Wij vragen ons af hoe lang het gaat duren voordat de volgende durfal een poging gaat wagen om dit record te verbreken. Houdt je ook zo van bijzondere momenten in de sport? Dan is deze lijst van documentaires zeker de moeite waard om te checken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!