Money & Career

10 signalen dat je beter een nieuwe baan kan gaan zoeken

https://guys.nl/?p=24821&preview=true

Als je droombaan begint te voelen als een nachtmerrie, dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Het is mogelijk dat je door de sleur van alledag niet eens in de gaten hebt dat je jouw baan niet meer leuk vindt. ‘Het is nu eenmaal zoals het is’. Als je de onderstaande signalen herkent dan wordt het tijd om te zoeken naar een nieuwe baan, want deze signalen vertellen jou dat jij je werk spuugzat bent.

Signalen dat je een andere baan moet zoeken

Je kunt een prima salaris hebben, en je werk toch helemaal zat zijn. De oorzaak verschilt per persoon. Kun je jouw collega’s niet uitstaan? Zit er geen uitdaging meer in je werk? Er zijn signalen die je absoluut serieus moet nemen als het om je baan gaat, want het is niet alleen je inkomen, maar je steekt er ook de meeste tijd van je dag in. Misschien heb je geen zin meer om te werken met je handen, en roept je brein om omscholing.

Als je dagelijks als een geprogrammeerde zombie naar je werk gaat, en daar gaat klagen dat je niet kunt wachten tot je pensioen, dan ben je kostbare tijd van je leven aan het verspillen. Vraag jezelf eens af wat je écht wilt doen met je leven, want als je niet meer gelukkig op je werk bent dan heeft dat een negatieve invloed op je mindset. Als je de onderstaande signalen herkent dan kun je beter gaan solliciteren naar een andere baan.

geen plezier baan

1. Je gaat met tegenzin naar je werk

Als jij jezelf elke dag naar je werk moet slepen, en op zondag als een berg opziet tegen een nieuwe werkweek, dan is dat het eerste signaal dat jij je baan niet meer leuk vindt. Dit is het eerste en misschien wel het belangrijkste signaal. En ongetwijfeld ook een van de meest voorkomende ervaringen in het werkveld.

2. Je werkt alleen voor het geld

De mate van geluk in je werk hangt niet af van alleen je salaris. Je moet ook plezier hebben in wat je doet, dus als je alleen maar werkt voor de cijfers op je salarisstrook dan ben je verkeerd bezig. Dit is ook een belangrijk signaal.

3. Je werk maakt je moe

Het is logisch dat je moe bent na een werkdag, maar we bedoelen het niet in die zin. In dit geval hebben we het over psychische vermoeidheid. Je baan hoort jou op z’n minst wat voldoening en energie te geven, het hoort je te motiveren. Als dit niet het geval is, dan moet je serieus na gaan denken over een carrièreswitch. Zodat jij je capaciteiten beter kan inzetten en je daarvoor ook motivatie en energie terug krijgt in plaats van dat de kraan langzaam leegloopt.

baan moe

4. Je meldt jezelf onterecht ziek

Als je jezelf vaak ziek meldt terwijl je dat niet bent dan is dat ook een signaal dat je niet blij bent met je baan. Het kan gebeuren dat je soms even niet lekker in je vel zit, maar als dit op regelmatige basis gebeurt, dan kun je beter ander werk zoeken.

5. Je fleurt alleen op in het weekend

Als je op maandag niet kunt wachten tot het weekend is, dan sleep je jezelf door een werkweek heen. Als je jezelf zo snel mogelijk door de week heen wilt worstelen dan is dat een sterk signaal dat je niet blij bent met je werk. Misschien is solliciteren naar een andere baan een optie.

6. Je bent niet trots op je baan

Als je niet met passie of trots over je werk kunt praten tegen anderen, dan ben je waarschijnlijk niet blij met je baan. Als je blij bent met je werk, dan vermijd je het onderwerp niet als het ter sprake komt. Als je dit wel doet dan is dat een signaal dat jij je baan niet meer leuk vindt.

baan trots

7. Je ervaart veel stress

Met een gezonde dosis werkdruk is niets mis, en kan sommige mensen zelfs motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Het wordt een andere zaak als je constant stress ervaart. Neem dit signaal serieus, want dat kan resulteren in een burn-out.

8. Je stelt werkzaamheden uit

Als je als een berg tegen je werk opziet dan ben je sneller geneigd om werkzaamheden uit te stellen. Als je wel aan het werk bent, en dat zo snel mogelijk afraffelt, dan kan het zijn dat je geen plezier meer in je werk hebt. Dan wordt het tijd om te zoeken naar iets anders.

baan werkzaamheden

9. Je neemt je werk mee naar huis

Mensen die passie voor hun werk hebben, denken thuis ook vaak aan hun werk, maar dat is motivatie. Wij hebben het in dit geval over het negatieve gevoel dat je op je werk ervaart, en dit gevoel mee naar huis neemt. Je balans tussen werk en privé is dan in gevaar, en dat signaal moet je zeer serieus nemen.

10. Je denkt op je werk aan een andere baan

Dit zijn gedachten die je serieus moet nemen, want het is de wens voor verandering. Wat wil je echt doen? Als je geen voldoening meer haalt uit je werk, dan wordt het tijd om toe te geven aan je gevoel en die grote stap te zetten, want het leven is al kort genoeg.

Baan ander werk

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!