Style

Op deze manieren houd jij je schoenen goed schoon en netjes

schoenen-sneakers-schoonmaken-tips
Foto: Crep Protect

Het is altijd een heerlijk gevoel om nieuwe schoenen te kopen. Het liefst zou je ze altijd in hun perfecte staat willen houden, maar helaas is dit natuurlijk niet mogelijk. Schoenen worden snel vies en beschadigd, en als je niet oppast, verliezen ze snel hun oorspronkelijke glans. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk van je schoenen kan genieten door ze schoon te maken?

Voorkomen is beter dan genezen

Je hebt net een nieuw paar schoenen gekocht en je wilt ervoor zorgen dat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Een goede manier om je schoenen te beschermen tegen vuil en vlekken is door ze in te spuiten met een beschermende spray, zoals CREP protect.

Dit is een spray die een onzichtbare beschermlaag op je schoenen legt, waardoor vuil en vlekken minder snel intrekken. Het is belangrijk om dit regelmatig te herhalen om de bescherming te behouden. Als deze laag eenmaal op je schoenen zit, is het een stuk gemakkelijker om je schoenen netjes te houden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crep Protect (@crepprotect)

Schoenen wassen met de hand

Als je schoenen toch vies zijn geworden, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk schoon te maken. Het beste is om je schoenen met de hand te wassen. Dit kan je doen met behulp van billendoekjes of een sopje en een zachte borstel. Zorg er wel voor dat je sopje niet bestaat uit te sterk schoonmaakmiddel, dit kan namelijk slecht zijn voor je schoenen.

Voor grover vuil kan je ook een oude tandenborstel gebruiken om de randjes van de schoen schoon te maken. Door op deze manier je schoenen schoon te maken, bescherm je ze tegen beschadiging en blijven ze langer mooi. Je wilt natuurlijk niet dat je gloednieuwe Nike sneakers na 1 wassessie er niet meer mooi uitzien!

De laatste optie: de wasmachine

Als je schoenen erg vuil zijn geworden en niet meer schoon te krijgen zijn met een sopje of billendoekjes, dan kan je ervoor kiezen om ze in de wasmachine te doen. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle schoenen geschikt zijn voor de wasmachine.

Dit kan echter tot beschadiging aan de schoenen leiden, dus je moet dit zeker niet doen met je nieuwste sneakers. Zorg er in ieder geval voor dat je de schoenen in een oude kussensloop doet en de centrifuge stand uitzet om schade te voorkomen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!