Entertainment

Hou je brein scherp met deze schaakapps

Hou je brein scherp met deze schaakapps

Wil jij naast je lichaam ook je brein in topvorm houden? Dan is schaken het helemaal voor jou. Met een potje schaken hou je je hersenen goed scherp. Een ondoordachte zet kan namelijk drastische gevolgen hebben. De opgedane cognitieve vaardigheden van schaken zul je wellicht ongemerkt terug zien op andere levensvlakken. Met scherpte, snelheid en besluitvorming hou jij je hersenen in topconditie. Lees verder om erachter te komen met welke handige apps je jouw schaakvaardigheden kunt verbeteren.

1. Dr. Wolf

Om te beginnen is er Dr. Wolf, de ideale schaakcoach app. Je kan kiezen uit vier coaches en potjes tegen hen spelen. Tijdens het spelen legt de coach uit welke zetten goed gingen en welke beter kunnen. Ook krijg je uitleg over tactieken en achterliggende strategieën die bij bepaalde zetten horen. Zo word je er steeds beter in. De app is geschikt voor beginners maar ook voor gevorderden.

2. Chess.com

Ben je van plan om meteen all the way gaan, dan zul je de grootste allesomvattende schaakapps van het moment nodig hebben: Chess.com. Kennis over theorie, tactiek en strategieën en artikelen waarin de beste schaakcoaches ter wereld hun kennis delen en interactieve lessen geven, bij Chess.com vind je het allemaal. In de community kan je connecten met andere spelers, vragen stellen en alles te weten komen over schaken.

Je kan ook video’s bekijken en wedstrijden volgen van de beste schakers ter wereld. Zelf je moves oefenen door potjes te spelen kan natuurlijk ook tegen miljoenen andere gebruikers. Ben je lekker op dreef en wil je ook onderweg je schaakmoves blijven oefenen? Dan kan het handig zijn om een (sim only) abonnement te nemen met onbeperkte data, zodat je niet zonder mobiele data komt te zitten en daardoor je schaakpot niet kunt afmaken.

3. Lichess

Lichess is de tegenhanger van Chess.com en volledig gratis te gebruiken. Je kan het in deze app ook opnemen tegen miljoenen andere schakers. Je gespeelde potten kan je achteraf meteen analyseren met een van de sterkste schaakcomputers van de wereld: Stockfish. Zo weet je wat goed en minder goed ging. Je kan ook oneindig schaakpuzzels spelen om je tactiek te verbeteren en live schaakpotten van andere spelers bekijken om van te leren.

4. Play Magnus

Heb je het schaken ondertussen wel onder de knie en zoek je meer uitdaging? Download dan de Play Magnus app. Magnus Carlsen wordt soms beschouwd als de beste schaker aller tijden. In de app kan je het tegen verschillende leeftijden van Magnus opnemen en zo leren van de beste. Hier hoef je nog geen pro voor te zijn, want je kan dus ook tegen 6 jaar oude Magnus spelen (hoewel hij toen ook al een aardig potje kon spelen). Ben je al wat meer gevorderd? Dan kan je proberen om een oudere versie te verslaan. Een gave challenge dus!

De apps zijn zowel beschikbaar in de App Store als de Google Play Store. Download ze dus snel zodat je voor je het weet iedereen schaakmat zet als een echte pro!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!