Money & Career

Dit is het spraakmakende salaris en vermogen van Wilfred Genee

salaris vermogen wilfred genee

Wilfred Genee is bijna niet meer weg te denken van de televisie en radio. Hij is bekend geworden als presentator met het populaire Voetbal Inside, daarna Veronica Inside en tegenwoordig Voetbal Inside. Dit doet hij nog steeds samen met vaste tafelgasten Johan Derksen en René van der Gijp. Deze media persoonlijk heeft door al deze verschijningen op je beeldscherm een aardig zakcentje verdient. Maar wat we ons natuurlijk allemaal afvragen; wat is het salaris en vermogen van Wilfred Genee eigenlijk?

De carrière van Wilfred Genee

Wilfred Genee begon zijn carrière in de nationale media op sportzender Sport 7, dat vier maanden later echter alweer failliet ging. Daarna werkte hij bij SBS6 en Canal+ voordat hij in 2001 naar RTL vertrok. Als televisie presentator maakte hij eerst de voetbaltalkshow Voetbal Inside, later Veronica Inside. Samen met Johan Derksen en René van der Gijp presenteerde hij het programma.

Het drietal besprak niet alleen de huidige ontwikkelingen in het voetbal, maar ook andere maatschappelijke vraagstukken. Het was lange tijd een gouden Trio, waardoor de Gouden Televizier-Ring binnen werd gesleept toen het programma nog Voetbal International heette. Er was echter wel een grote rel tussen Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp in 2020. Hierdoor was Genee wekenlang een groot onderwerp ter discussie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wilfred Genee (@wilfred.genee)

Werk buiten de televisie

Naast zijn televisiewerk was Wilfred Genee ook radiopresentator, hij presenteerde onder meer De Ochtendshow op Radio Veronica en programma’s op BNR Nieuwsradio. In 2020 won hij met zijn radioprogramma Veronica Inside de Gouden RadioRing. Naast het werken in de mediawereld heeft Wilfred Genee nog andere inkomstenbronnen.

Zo verhuurt hij vastgoed en heeft hij drie bedrijven op zijn naam staan. Zo heeft hij met Day 360 B.V een adviesbureau dat bedrijven advies geeft over marketing en communicatie. Vullen of Voeden is het bedrijf rondom zijn boek met dezelfde naam, dat gaat over hoe je je kinderen de juiste voeding geeft. Als laatste krijgt Wilfred via Genee MP B.V. zijn inkomsten vanuit zijn werk in de media.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wilfred Genee (@wilfred.genee)

Salaris en vermogen van Wilfred Genee

Tijdens de periode dat hij nog samen met Johan Derksen en René van der Gijp het dagelijkse praatprogramma had, verdiende het drietal tussen de € 500.000 en 700.000 per jaar. Door dit riante jaarsalaris en zijn andere bezittingen zoals vastgoed, wordt het vermogen van Wilfred Genee op zo’n € 3,5 miljoen geschat!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wilfred Genee (@wilfred.genee)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!