Money & Career

Het salaris en vermogen van Eva Jinek is talkshow-waardig

salaris vermogen eva jinek
Foto: RTL4

De in de Verenigde Staten geboren Eva Jinek is niet meer weg te denken uit de Nederlandse televisiewereld. Ze begon haar carrière als nieuwslezer bij het NOS Journaal. Ook is ze jarenlang het gezicht geweest van meerdere talkshows op de publieke omroep. Inmiddels heeft ze haar eigen talkshow op RTL. Maar wat heeft de blondine aan vermogen?

Eva Jinek

Je kan je dus voorstellen dat Eva Jinek behoorlijk invloedrijk is. En dat is terug te zien aan haar salaris en het vermogen wat ze in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Hoewel ze inderdaad in de VS is geboren, komen haar ouders oorspronkelijk uit Tsjechië. Haar ouders wilden niets liever dan dat Eva en haar broer zouden opgroeien in Nederland, en zo geschiedde het. Ze was pas elf jaar oud toen ze, samen met haar familie, naar ons land verhuisde.

In 2008 maakte ze haar debuut als nieuwslezer bij de NOS. In 2013 kreeg ze haar eigen talkshow bij de publieke omroep. In begin 2022 werd deze show overgenomen door RTL. Maar ze heeft ook haar eigen platform, genaamd evajinek.nl. Het is een platform die speciaal is gemaakt voor de werkende vrouw. Het succes is daarom ook groot, met meer dan 200.000 bezoekers per maand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinek)

Salaris en vermogen Eva Jinek

Sinds haar overstap naar de commerciële omroep is haar salaris ook exponentieel gestegen. Want hoewel er bij de NPO een salarisplafond bestaat, is dit natuurlijk niet zo bij RTL. Hoewel het niet echt duidelijk is hoeveel ze momenteel precies verdient met haar eigen talkshow, zal het een veelvoud zijn van haar salaris bij de publieke omroep. Wel is bekend wat ze verdiende aan het begin van haar RTL avontuur. Haar overstap naar RTL4 drie jaar terug leverde Eva Jinek een jaarsalaris van ongeveer 1,4 miljoen euro op.

Daar moet wel bij gezegd worden dat er op dat moment dagelijks bijna een miljoen mensen naar de talkshow keken. Inmiddels is dit getal een stuk lager, wat kan betekenen dat ze ook minder is gaan verdienen. Het vermogen van Eva Jinek wordt in 2023 geschat op ongeveer € 2,5 miljoen. Daar moet wel bij gezegd worden dat het presenteren van een eigen talkshow meer is dan een fulltime baan, namelijk topsport.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinek)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!