Money & Career

Het vermogen van David Guetta klinkt als muziek in de oren

salaris vermogen david guetta

David Guetta is een fenomeen in zowel de popcultuur als de housescène. In totaal heeft de 54-jarige Fransman meer dan 10 miljoen albums en 65 miljoen singles wereldwijd verkocht. Sinds hij zijn carrière begon heeft hij gigantische invloed gehad op de ontwikkeling van de elektronische muziek, wat hem is komen te staan op talloze samenwerkingen met enkele van de grootste artiesten, en een hele dikke portefeuille. 

David Guetta

Sinds hij achter de draaitafels begon bij Broad Club in Parijs, heeft hij zich opgewerkt als een van de bestbetaalde DJ’s van de wereld. Toen zijn album ‘One Love’ in 2019 uit kwam was het een instant succes. Bovendien zorgde zijn debuutalbum ervoor dat hij vrijwel direct een wereldwijde bekendheid was.

Guetta’s eerste hitsingle was “Just a Little More Love”. Waarschijnlijk zal vrijwel elke millennial die dit artikel aan het lezen is het nummer kennen, en goed ook. Het was een samenwerking met de Amerikaanse zanger Chris Willis, en werd meer dan 300.000 keer verkocht. Het leek erop als David Guetta voorbestemd was voor succes.

Samenwerkingen met beroemdheden

De vervolgsingles die hij daarna uitbracht in 2002, ‘People Come People Go’, ‘Give Me Something’ en ‘Love Don’t Let Me Go’ waren slechts een paar nummers uit zijn repertoire. F*ck Me I’m Famous uit 2003 is een van de compilatiealbums die hij daarna uitbracht.

Vanaf het moment dat hij doorbrak op de American Dance-hitlijst met het nummer Love is Gone, steeg zijn bekendheid naar ongekende hoogtes. Dit was overigens de eerste single van zijn derde album Pop Life (2007). Er werden in 2010 wereldwijd meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht.

In de jaren daarna heeft hij samengewerkt met enkele van de grootste artiesten ter wereld. Denk hierbij aan Rihanna, Jennifer Lopez. Bovendien heeft David Guetta Rihanna’s zevende album Unapologetic opgenomen, geschreven en geproduceerd.

Salaris en vermogen David Guetta

Je kan je dus voorstellen dat David Guetta boeken voor een avondje behoorlijk in de papieren loopt. En met ‘in de papieren lopen’, bedoelen we $175.000 voor een optreden, wat hem een van de best betaalde DJ’s ter wereld maakt. Zijn vermogen wordt anno 2023 geschat op zo’n $150.000.000.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Guetta (@davidguetta)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!