Money & Career

Dit salaris verdien je als een tegelzetter in Nederland

salaris-tegelzetter-nederland

Ben je een vakman die graag met zijn handen werkt? Als tegelzetter kun je een carrière opbouwen waarbij je jouw vaardigheden kunt gebruiken om prachtige tegelprojecten te maken. Maar wat verdien je eigenlijk als tegelzetter? In dit artikel zullen we kijken naar het salaris dat je kunt verdienen als tegelzetter en naar de mogelijkheden voor doorgroei.

Het leven als een tegelzetter

Als tegelzetter ben je een ware alleskunner op het gebied van betegeling en je hebt dan ook een breed takenpakket. Allereerst ben je verantwoordelijk voor het aanmaken van mortel, specie of lijm, waarmee je de tegels stevig op hun plek zet. Vervolgens zet je de tegels nauwkeurig en met behulp van cement en/of lijm op de juiste positie, zodat ze naadloos op elkaar aansluiten. Het inwassen van voegenvuller is een belangrijke stap om de voegen stevig en netjes af te werken.

Daarnaast behoort het lezen van tekeningen tot jouw taken, zodat je de juiste installatiemethoden kunt toepassen. Tot slot werk je aan het bijwerken van de ondergrond, waarbij egaliseren, repareren of voorbereiden van de ondergrond tot jouw verantwoordelijkheid behoort. Zo’n breed takenpakket is toch wat fijner dan steeds repetitieve taken uitvoeren!

geld verdienen tegelzetter

Wat is het salaris van een tegelzetter?

Op basis van een werkweek van 40 uur per week verdien je als fulltime tegelzetter gemiddeld tussen de 2.700 en 3.600 euro bruto per maand. Dit salaris is ongeveer gelijk aan het gemiddelde salaris in Nederland. Het salaris kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals ervaring en het soort project waar je aan werkt.

Freelance tegelzetters verdienen vaak een stuk meer. Dit komt mede omdat ze meer onzekerheid hebben dat ze constant werk hebben. In tegenstelling tot tegelzetters in loondienst, die vaak automatisch deelnemen aan een pensioenregeling en verzekerd zijn via hun werkgever, zijn freelancers ook verantwoordelijk voor het regelen van hun eigen pensioen en verzekering. Hier zijn natuurlijk ook hoge kosten aan verbonden!

doorgroeimogelijkheden tegelzetter

De doorgroeimogelijkheden als tegelzetter

Het mooie van het vak van tegelzetter is dat er mogelijkheden zijn om door te groeien naar andere functies binnen de sector. Zo kun je stappen zetten naar functies zoals dekvloerenlegger, betonvloeren legger, asfalteerder, vloeren afwerker of polijster. Deze doorgroeimogelijkheden stellen je in staat om je vaardigheden verder te ontwikkelen, nieuwe uitdagingen aan te gaan en een salarisverhoging te krijgen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!