Money & Career

Het salaris van de veelbesproken Quincy Promes bij Spartak Moskou

salaris-quincy-promes-spartak-moskou
Quincy Promes op vakantie in Dubai (Foto: Instagram @qpromes)

Quincy Promes is de afgelopen maanden veelvoudig in het nieuws geweest. Niet alleen werd hij veroordeeld voor het mishandelen van zijn neef – ook loopt er momenteel een juridische zaak tegen hem voor vermeende drugshandel. Het ziet er dus niet naar uit dat hij binnenkort terugkeert naar Nederland. Maar wat is zijn salaris in Rusland?

Carrière van Quincy Promes

Promes begon zijn professionele carrière bij FC Twente, waar hij van 2011 tot 2014 speelde. Hij maakte indruk met zijn doelpunten en werd al snel opgemerkt door grotere clubs in Europa. In 2014 verhuisde hij naar Spartak Moskou, Rusland, waar hij uitgroeide tot een van de sterspelers van het team. Bij Spartak Moskou won hij tweemaal de Russische titel.

Na zijn succesvolle periode in Rusland maakte Promes in 2018 de overstap naar Sevilla FC in Spanje. Hij speelde twee seizoenen voor Sevilla en had een bijdrage bij het winnen van de UEFA Europa League in 2020. Promes keerde daarna terug naar zijn jeugdclub Ajax Amsterdam. Hij speelde een belangrijke rol in het team, dat in 2021 de Eredivisie-titel won.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

Quincy Promes keert terug naar Rusland

Na deze succesvolle periode bij Ajax keerde hij terug naar het land waar hij eerder zo succesvol was. Toch verschillen de meningen over zijn beweegredenen. Rond diezelfde periode werd hij door zijn neef beschuldigd van zware mishandeling tijdens een feest in Abcoude. Tot overmaat van ramp bracht de pers ook naar buiten dat de buitenspeler betrokken zou zijn bij grootschalige drugshandel.

Het ziet ernaar uit dat Promes geen plannen heeft om terug te keren naar Nederland. Sterker nog – hij zou naar verluidt zelfs een Russisch paspoort hebben aangevraagd. Over de mogelijke veroordeling reageerde Spartak Moskou: “De beslissing van de rechtbank is nog niet in werking getreden en de speler heeft de kans benut om in hoger beroep te gaan.” Onlangs verkocht hij zelfs zijn appartement in Amsterdam aan Martin Garrix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Quincy Promes (@qpromes)

Salaris Quincy Promes bij Spartak Moskou

Door de hoge spanningen tussen Europa en Rusland is het moeilijk om te achterhalen wat Promes precies verdient bij zijn club. Spartak Moskou betaalde in 2021 rond de 8,5 miljoen voor hem. Daarbij verdiende hij volgens Loonwijzer in 2022 een jaarsalaris van rond de 2.3 miljoen euro. Daar moet wel bij gezegd worden dat de geraadpleegde bronnen verschillende bedragen noemen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!