Money & Career

Dit salaris verdien je als propper in het zonnige Spanje

salaris-propper-spanje
Feestveriende proppers in Spanje (Foto: Instagram @werkenalspropper)

Heb je ooit gedroomd van werken onder de Spaanse zon? Met de zee in je achtertuin en het strand als jouw kantoor? Welkom in het leven van een propper in Spanje, waar de dagen gevuld zijn met het praten met mensen op het strand. Maar verdien je dan ook nog een beetje goed voor zo’n droombaan? Wij zochten het salaris van een propper in Spanje voor je uit.

Het leven van een propper

Een propper, ook wel bekend als een promoter, heeft de cruciale taak om clubs en discotheken te vullen met feestgangers. Zij zijn het eerste gezicht dat je ziet, de uitnodiging naar het feest. Ze werken ongeveer 8 tot 9 uur per dag, 6 dagen per week, altijd met de energie van het nachtleven op de achtergrond. Hoewel het misschien zwaar klinkt, biedt het werken als propper veel voordelen.

De interactie met mensen, de leuke club omgeving, en niet te vergeten het werken in het prachtige Spanje. Daarnaast kunnen proppers vaak gratis de club in, wat een mooi extraatje is na een lange werkdag. Overdag even werken op het strand, en daarna even het zwembad in of door naar de club. Wat een leven! Maar als je het salaris van een beddentester weet, wil je toch liever op bedden gaan liggen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Club NL Mallorca (@clubnlmallorca)

Salaris van een propper in Spanje

Proppers verkopen kaartjes voor verschillende soorten feesten en verdienen ongeveer 5 euro per verkocht kaartje. De totale verdiensten hangen dus af van hun verkoopsucces. Als jij een echte koning bent in sales, kan je hier redelijk veel geld mee verdienen. Proppers verdienen in Spanje gemiddeld 1600 euro bruto per maand. Met die kennis in sales is het salaris als fondsenwerver misschien toch wat aantrekkelijker.

Werken in de zonnige feest gebieden van Spanje is een ervaring die misschien niet eens aanvoelt als werk. Ja, er zijn natuurlijk taken te volbrengen en verantwoordelijkheden te dragen, maar deze worden vaak verricht op een lekker warm strand vol met gezellige mensen. In zo’n setting voelt werk eerder aan als een plezierige bijdrage aan de feestvreugde, dan als een echte baan.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!