Money & Career

Dit bedrag verdient een boer in Nederland

gemiddelde bruto salaris boer nederland

Boeren vormen de ruggengraat van de Nederlandse economie. Van het verbouwen van gewassen tot het fokken van vee en het produceren van zuivel, Nederlandse boeren spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Sommige boeren zijn enorm rijk, maar hoeveel verdient de gemiddelde boer eigenlijk? Wij zochten uit wat het salaris van boeren in ons land zijn.

Gemiddelde salaris van een boer

Gemiddeld verdient een boer in Nederland ongeveer € 3.650 bruto per maand. Het minimale salaris ligt op € 1.700, terwijl het maximale bruto maandloon € 5.600 bedraagt bij een 40-urige werkweek. Boeren verdienen in ons land dus net onder het gemiddelde bruto loon van € 3.809 per maand. Het gemiddelde bruto jaarsalaris van een boer in Nederland ligt rond € 47.304 per jaar, wat neerkomt op een gemiddeld bruto uurloon van € 20,98.

Nadat er belasting wordt betaald over dit bruto salaris, houdt een boer in Nederland netto gezien zo’n € 2.850 over aan het eind van de maand. Het salaris van een boer is kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type bedrijf en de grootte van de onderneming.

gemiddelde inkomen boer nederland

Verschillen in salarissen onder boeren

De salarissen onder boeren verschillen heel erg. Zo ligt het salaris van een melkveehouder gemiddeld het laagst, op ongeveer € 35.000 per jaar. Aan de andere kant verdient een pluimveehouder gemiddeld een stuk meer, met ongeveer € 65.000 per jaar.  Er zijn veel factoren die hierbij een rol spelen, zoals de investeringen die nodig zijn om het bedrijf te runnen, de kosten van de productie, en de prijs die de markt op dat moment vraagt voor de producten.

Er gaan enorme investeringen vooraf aan het opbouwen van een boerderij, bijvoorbeeld voor het kopen van de dieren of de machines die nodig zijn in het productieproces. Sommige takken binnen het zijn van een boer zijn door deze investeringen lastiger te betreden, waardoor het natuurlijk niet zo gek is dat deze boeren na al deze investeringen uiteindelijk een hoger salaris kunnen krijgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boer Ayoub / Fellah (@boerayoub)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!