Money & Career

Verdien dit bizarre salaris als beddentester in luxe 5-sterren hotels

salaris-beddentester-luxe-hotels
Foto: Sasha Kaunas

Wanneer je op je vakantiebestemming aankomt is dit het eerste wat je vaak doet, het bed testen. Belangrijk dat het niet aanvoelt als een blok steen of dat je wakker wordt met je rug in een U-vorm. Het hotel moet natuurlijk eerst zeker weten dat hun bedden goed zijn, vooral voor de meer kritische slapers in het luxe segment. Laat dit nu net een goed betaald beroep zijn. Wordt professioneel beddentester bij de meest luxe hotels, want zo wordt je letterlijk slapend rijk.

Waar komt het beroep beddentester vandaan?

Dit beroep komt vanuit het Engelse bedrijf Tielle Loves Luxury. Al meer dan 30 jaar bezorgen zij gasten van ware tophotels een heerlijke nachtrust. Niet alleen fijne luxe kussens en lakens, maar ook voor het pre-bed ritueel bieden zij mooie, zachte handdoeken. Het merk is geliefd bij boutique B&B’s, stijlvolle spa’s en 5-sterrenhotels.

De luxe slaapplekken bevinden zich allen in Engeland. Dit betekent dus dat je de grens over moet en ons kikkerlandje moet verlaten. Het leven van een beddentester gaat immers niet helemaal over rozen. Reis het land door op kosten van de zaak en al je onkosten worden ook nog eens vergoed door de grote baas.

Wat doet een beddentester?

Als beddentester ga je op bezoek bij deze high-end overnachtingslocaties en mag je een nachtje verblijven om de producten te testen. Na een ochtendje – ongetwijfeld heerlijk – slapen is het tijd om verslag uit te brengen. Blijft het bed hygiënisch? Hoe was het comfort van het bed? Hoe was je slaapkwaliteit? En ben je ontspannen? Allemaal vragen die niet met ‘oké’ beantwoord mogen worden, maar met ‘perfect’!

Na een korte evaluatie is het nog niet klaar. Een volwaardige test kan niet gebaseerd zijn op één review. Je gaat daarom een rondje langs de hotelgasten maken en laat hen het luxe beddengoed beoordelen. Zo heb jij een volwaardige, maar ook heerlijke, test achter de rug van een bed in luxe hotels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tielle Love Luxury (@tielleloveluxury)

Wat verdient een beddentester?

Het is al een baan waar je niet ‘moe’ van wordt, je mag verblijven in de meest luxe 5-sterrenhotels en hebt een lekkere flexibele werkplek. Na al deze voordelen sta je nog steeds versteld van het salaris van een beddentester. Per nacht krijg je zo’n €200,- betaald. Werk vijf dagen in de week en je hebt €1.000,- verdient.

Het enige wat Tielle Loves Luxury ervoor terug vraagt is dat je oog hebt voor detail en ondersteuning biedt aan de ontwikkelingsplannen van het bedrijf. Ben je toch opzoek naar iets meer actie in de tent, of moeten we zeggen hotel? Je kunt nu ook hoteltester worden! Niet alleen gratis overnachtingen op prachtige locaties, maar ook een kritische blik is vereist.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!