Entertainment

Roze maandag in Tilburg: Grootste kermis van de Benelux kleurt roze

roze-maandag-tilburg-grootste-kermis-benelux
Foto: Instagram @detilburgsekermis

Tilburg ondergaat vandaag een kleurrijke transformatie! Het is Roze Maandag, een dag waarop de Tilburgse Kermis, een van de grootste evenementen van het jaar, een roze tint krijgt en de stad zich opent voor diversiteit, acceptatie en inclusie. Maar wat is er verder eigenlijk allemaal te doen op de grootste kermis van de Benelux?

Een roze begin van de kermis in Tilburg

De stad kleurt roze, een traditie die al jaren wordt gevolgd op de eerste maandag van de Tilburgse Kermis. De Pride Walk begint in de middag bij het centraal station en gaat richting de binnenstad, een kleurrijke stoet die de start van de festiviteiten markeert. Roze Maandag is een evenement voor LHBT’ers dat jaarlijks plaatsvindt in juli op de eerste maandag van de populaire kermis en trekt elk jaar tussen de 250.000 en 300.000 bezoekers.

De hele dag door zijn er evenementen gepland, variërend van de Lollipop Outdoor Extravaganza tot het Tilburgs Rainbow Festival. Of je nu zin hebt in een feestje bij Holy Pink, de Road Show Festival, We Are One Festival, De Queer Pop Party, of De Dragqueen en De Alleygirl, er is voor ieder wat wils. Roze Maandag is na de Pride in Amsterdam het grootste LHBTQIA+ evenement van Nederland en staat in het teken van diversiteit en acceptatie.

Een gezellige kermis vol activiteiten

Verder zijn er ook enkele gratis toegankelijke activiteiten, waaronder een Pride Walk door de binnenstad, roze aangeklede kermisattracties, DJ-optredens en binnen- en buiten feesten in en rondom de horeca. Loop jij binnenkort op deze feesten rond met je eigen bier jet-pack? Maar Roze Maandag is niet het enige dat de alom bekende kermis te bieden heeft.

Tijdens de kermis weekenden is er een gratis attractie, het PetPretPark, dat helemaal draait om afval en verschillende spellen en uitdagingen biedt. Bezoekers van het PetPretPark kunnen bioscoopkaartjes winnen en er zijn twee hoofdprijzen: een jaarabonnement voor de Efteling en de Beekse Bergen voor vier personen! Zien we jou straks terug in 013?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram ✌️

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de dikste winacties en de beste lifestyle inspiratie voor mannen!